Cilt: 18 Sayı: 1, 14.07.2023

Yıl: 2023

Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi (BEYDER), 2006’dan itibaren yılda iki kez elektronik ortamda yayınlanan uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi öncelikle Bilgi Ekonomisi ve Bilgi Yönetimi olmak üzere ekonomi, işletme ve ilgili diğer alanlardaki orijinal makaleleri yayımlamaktadır. Bilgi ekonomisi ve bilgi yönetimi başta olmak üzere bilginin üretimi, yaygınlaşması, aktarılması ve geliştirilmesine yönelik araştırma ve inceleme makaleleri ile Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi'nden seçilmiş bildirilerini hakemlik sürecinden geçirilerek ilgili araştırmacıların hizmetine sunmaktır.


BEYDER KONULARI:

Bilgi Ekonomisi

Bilgi Ekonomisi ve Bilgi Temelli Ekonomiler
Beşeri Sermaye ve Ekonomik Gelişme
Enformasyon ve İletişim Teknolojileri
Ar-Ge ve Yenilik
Teknoloji ve Yenilik İktisadı
Dijital Ekonomi ve Para/Maliye Politikaları
Global Ekonomik Krizler ve Bilgi Ekonomisi

Bilgi Yönetimi ve E-İşletme
Bilgi Yönetimi ve Uygulamaları
Bilgi ve Belge Yönetimi
Veri Madenciliği ve İçerik Yönetimi
E- İnsan Kaynakları Yönetimi
E-İşletmecilik ve Uygulamaları
E-Finans ve Bankacılık

Bilgi Toplumu
Bilgi, İktidar ve Devlet
Bilginin Değeri ve Paylaşımı
Bilgi Toplumu ve Kamu Yönetimi
Bilgi Toplumunda Çalışma İlişkileri
Bilgi Toplumunda Enerji ve Güvenlik
Bilgi Toplumunda Medya ve İletişim
Sosyal Medya ve Toplumsal Etkileri

E-Devlet/Ticaret
E-Devlet ve Uygulamaları
E-Yönetişim ve Bilgi Kentleri
E-Belediye ve Bilgi Sistemleri
E-Öğrenme ve Uzaktan Eğitim
E-Ticaret ve Uygulamaları
Elektronik Suç ve Cezalar

Diğer Konular
Yükseköğretim ve Üniversiteler
Bilginin Kurumsallaşması ve Tarihi
Bilginin Kaynakları ve Bilgi Felsefesi
Küreselleşme ve Eleştirel Yaklaşımlar

İlgili Diğer Konular

  • Hakem Değerlendirme Politikası
    BEYDER’e gönderilen makaleler herhangi bir dergiye yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Editörlükçe ön incelemesi yapılan makaleler, çift kör hakemlik sistemi uyarınca yazar adları metinden çıkarılarak hakemlere gönderilir. Dergiye gönderilen makalelerin yayınlanması ve hakem değerlendirme süresi bakımından kısa geri dönüşler garanti edilmez.

    Hakem Değerlendirme Süreci
    Tüm yazarlar tarafından onaylanan ve daha önce başka bir dergide yayınlanmamış veya değerlendirmede olmayan makaleler değerlendirilmek üzere kabul edilir.

    Ön değerlendirmeyi geçen yazıların intihal tarama işlemi için Turnitin yazılımı kullanılır. İntihal incelemesinden sonra, uygun bulunan makaleler özgünlükleri, metodolojileri, makalede ele alınan konunun önemi ve derginin kapsamına uygunluğu açısından editör tarafından değerlendirilir.

    Gönderilen makale biçimsel esaslara uygun ise, editör tarafından gelen yazı yurtiçinden ve /veya yurtdışından en az iki hakemin değerlendirmesine sunulur ve çift kör hakemlik sistemi uygulanır.
    Dergiye gönderilen makaleler, en az iki hakem tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler, editörün belirlediği süre içerisinde değerlendirmelerini göndermelidirler. Yazarlar konunun uzmanı olarak bağımsız hakem önerebilir.

    Hakemler gerek gördüğü takdirde yazıda değişiklik (minör-major revizyon) isteyebilirler. Bu durumda yazarlar, editörlerin belirlediği süre içerisinde makaleyi belirtilen açıklamalara göre revize etmeli veya bazı açıklamaları göz ardı etmek için makul bir açıklama yapmalıdır. Hakem, revizyondan sonra makaleyi yeniden görmek isteyebilir.

    Hakemler, değerlendirmelerine sunulan makalelere ilişkin tüm bilgilerin makale yayınlanana kadar gizli kalmasını garanti etmeli ve makalede bir telif hakkı ihlali veya intihal durumunu fark ettiklerinde editöre raporlanmalıdır.
    Hakem, makalenin konusu hakkında kendini vasıflı hissetmiyorsa ya da değerlendirme süresinde geri dönüş sağlaması mümkün görünmüyorsa editöre durumu bildirmelidir.

    Hakemler ve yayın kurulu üyeleri başka kişilerle makaleleri tartışamazlar. Hakemlerin kimliğinin gizli kalmasına özen gösterilmelidir.

    Yayın Kurulu, dergiye araştırma/değerlendirme veya benzer amaçlı gönderilen tüm yazıların seçimi veya reddine ilişkin kararları almaya yetkili mercidir. Yayın Kurulu'nun aldığı karar her bakımdan kesin olup, yazarlardan bu konuda başka yorum/iletişim beklenmemektedir.

    Yukarıda belirtilen politika, bu derginin yazarlarına/katkıda bulunan kişilere bildirimde bulunarak veya bulunmadan değişebilir.

    Yazım Kuralları:

    a.    Çalışmada, başlık büyük harfle (14 punto) koyu olarak ortalı yazılmalı, hemen altında sağa dayalı olarak yazar(lar)ın adı-soyadı (12 punto) alt alta yer almalıdır. Her bir yazar için sayfa altına verilecek numarasız açıklama dipnotunda sırası ile akademik unvan, kurum ve e-posta adresi bulunmalıdır.

    b.   Başlık ve yazar adından sonra en az 200 en fazla 300 kelimelik 10 punto Türkçe ve İngilizce özet yer almalıdır. İngilizce özette başlık da belirtilmelidir.

    c.    Harf karakteri Times New Roman ve punto büyüklüğü 12 olmalıdır. Tablo, dipnot ve kullanılan kaynakların punto büyüklüğü ise 10’dur. Çalışmada renkli harf, grafik ve tablo yer almamalı, yalnızca siyah renk kullanılmalıdır.

    d.   Çalışma M. Word programında ve A4 kağıt boyutuna göre bloklanarak yazılmalı, alt, üst, sağ ve soldan 2, 5 cm, alt bilgi ve üst bilgi ise 1, 25 cm boşluk bırakılmalıdır. Paragraflarda satır aralığı bırakılmamalı, girinti: 0 cm, aralık: önce 6 nk- sonra 6 nk ve satır aralığı: tek satır olmalıdır.

    e.   Paragraf başı yapılmamalı, dipnotlar ise parantez içinde yazar soyadı, yayın yılı ve sayfa numarası sıralı biçimde (Yumuşak, 2005a:520) şeklinde verilmelidir.

    f.    Başlıklar koyu ve ilk harfleri büyük olarak yazılmalı, 1, 1.1., 1.2.1 biçiminde numaralandırılmalıdır. Giriş, sonuç ve kaynaklar için numara verilmemelidir.

    g.    Tablo ve grafikler ise ayrı ayrı numaralandırılarak Tablo 1: Cinsiyete Göre Eğitim Durumu (Ortalama Eğitim Yılı), Grafik 1:......... şeklinde yazılacak başlıkların altına koyulmalı, tablonun veya grafiğin hemen altında ise 10 punto ile kaynağı belirtilmelidir.

    h.   Orijinal belge, resim, harita ve benzeri resimler metin içinde yer almamalı numaralandırılarak metin sonuna eklenmelidir. Yüksek çözünürlükteki resimler ayrıca CD’ye kaydedilerek gönderilmelidir.

    i.     Sayfa altına ortalayarak 10 punto ile sayfa numarası verilmelidir.

    j.    Kullanılan kaynaklar ise, dipnotlarla aynı biçimde metin sonuna soyada göre 10 punto ve alfabetik olarak sıralanarak konmalıdır. 


Yayın Etiği Beyanı
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'nin yayın süreçleri, bilginin bilimsel yöntemle tarafsız ve saygın bir şekilde üretilmesi, geliştirilmesi ve açık bir şekilde paylaşılmasını temel almaktadır. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi yayın etiği konusunda özel hassasiyet sahibi olup, bu noktada en yüksek standartlara bağlıdır ve Committee on Publication Ethics (COPE), Directory of Open Access Journals (DOAJ), Open Access Scholarly Publishers Association (OASPA) ve World Association of Medical Editors (WAME) tarafından yayınlanan etik yayıncılık ilkelerini benimseyip, süreçleri bu ilkeler çerçevesinde yürütmektedir. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisine gönderilen makaleler özgünlüğü bulunan, daha önce yayınlanmamış ve başka bir dergide değerlendirme sürecinde olmayan çalışmalar olmalıdır. Gönderilen makalelerdeki her bir yazar dergiye makalelerini göndermeden önce içeriği ve gönderimi onaylamış olmalılardır. Makale yayınlanmak üzere Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisine gönderildikten sonra makale yazarlarının isimleri, yayın etiği gereği ilgili makaledeki tüm yazarların yazılı izni olmadan yazar listesinden silinemez, ilgili makaleye yeni bir isim yazar olarak eklenemez ve yazar sırası değiştirilemez. İntihal, sahte yazarlık, duplikasyon, makale dilimleme, telif hakları ihlali ve çıkar çatışmasının gizlenmesi yayın etiği dışı davranışlardır. Yayın etiği dışı olduğu tespit edilen makalelerin dergide yayınlanmasına izin verilmez, yayın listesinden çıkarılır. Hakemli makaleler bilimsel yöntemi esas alıp, destekleyen çalışmalardır. Bilimsel dergiler de üretilen bilimi bilimsel etik ve yayın etiği çerçevesinde değerlendirip, kontrol ederler. Bu noktada, dergi süreçlerinde ve yayın süreçlerinde bütün paydaşların (yazarlar, okuyucular ve araştırmacılar, yayıncılar, hakemler ve editörler) etik ilkelere yönelik standartlara uyması önem taşımaktadır. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi, yayın etiği kapsamında yukarıda sayılan tüm paydaşların etik sorumlulukları taşımasını ve yayın etiği kurallarına uymasını beklemektedir.


Yazarların Etik Sorumlulukları
-Yazarlar, Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'ne makale gönderimi esnasında verdikleri her türlü bilginin doğruluğunu beyan ederler, yanıltıcı, yanlış/eksik beyanda bulunmazlar. Makalelerin bilimsel ve etik kurallara uygunluğu yazarların sorumluluğundadır. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'ne çalışma gönderen yazar(lar)ın aşağıdaki etik sorumluluklara uyması beklenmektedir:
-Yazar(lar)ın gönderdikleri çalışmaların özgün olması beklenmektedir. Yazar(lar)ın başka çalışmalardan yararlanmaları veya başka çalışmaları kullanmaları durumunda eksiksiz ve doğru bir biçimde atıfta bulunmaları ve/veya alıntı yapmaları gerekmektedir.
-Gönderilen makalede tüm yazarların akademik ve bilimsel olarak doğrudan katkısı olmalıdır. Çalışmanın oluşturulmasında içeriğe entelektüel açıdan katkı sağlamayan kişiler, yazar olarak belirtilmemelidir.
-Yayınlanmak üzere gönderilen tüm çalışmaların varsa çıkar çatışması teşkil edebilecek durumları ve ilişkileri açıklanmalıdır. Birden fazla yazarlı başvurularda tüm yazarlar, yazarlık sırası gibi konularda hemfikir olmalıdır.
-Yazar(lar)dan değerlendirme süreçleri çerçevesinde makalelerine ilişkin ham veri talep edilebilir; böyle bir durumda yazar(lar) beklenen veri ve bilgileri yayın kuruluna sunmaya hazır olmalıdır.
-Yazar(lar) kullanılan verilerin kullanım haklarına, araştırma/analizlerle ilgili gerekli izinlere sahip olduklarını veya deney yapılan deneklerin rızasının alındığını gösteren belgeye/belgelere sahip olmalıdır. Yazar(lar)ın dergiye gönderdiği çalışma “Etik Kurul Onay Belgesi” gerektiren bir araştırma içeriyorsa araştırmaya başlamadan önce ilgili belgeyi temin etmiş olmalı ve bu belgeyi dergi yönetimine sunmalıdır.
-Yazar(lar)ın yayınlanmış, erken görünüm veya değerlendirme aşamasındaki çalışmasıyla ilgili bir yanlış ya da hatayı fark etmesi durumunda, dergi editörünü veya yayıncıyı bilgilendirme, düzeltme veya geri çekme işlemlerinde editörle işbirliği yapma yükümlülüğü bulunmaktadır.
-Yazarlar, duplikasyon, dilimleme, uydurma, sahtecilik, çarpıtma, tekrar yayım vb. etik ihlallerden kaçınmalıdır. Bu gibi durumlarda sorumluluk yazar(lar)a aittir.
-Yazarlar çalışmalarını aynı anda birden fazla derginin başvuru sürecinde bulunduramaz. Her bir başvuru önceki başvurunun tamamlanmasını takiben başlatılabilir. Başka bir dergide yayınlanmış çalışma Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'ne gönderilemez.


Editörlerin Etik Sorumlulukları
Editörler, Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'ne gelen makaleleri yazarların etnik kökeninden, cinsiyetinden, cinsel yöneliminden, uyruğundan, dini inancından ve siyasi felsefesinden bağımsız olarak değerlendirir. Editörler; her çalışmanın adil, tarafsız ve zamanında değerlendirme sürecinin tamamlanmasını sağlar. Editörler, dergiye gönderilen makalelerin adil bir şekilde çift taraflı kör hakem değerlendirmesinden geçmelerini sağlar. Editörler, dergiye gönderilen makalelere ilişkin tüm bilgilerin, makale yayınlanana kadar gizli kalacağını garanti eder.
-Editörler; dergide yayınlanan her makalenin dergi yayın politikaları ve uluslararası standartlara uygun olarak yayınlanmasından sorumludur.
-Editörler; değerlendirilen çalışmalarda yer alan deneklere veya görsellere ilişkin kişisel verilerin korunmasını sağlamakla yükümlüdür. Çalışmalarda kullanılan bireylerin açık rızası belgeli olmadığı sürece çalışmayı reddetmekle görevlidir. Ayrıca editörler; yazar, hakem ve okuyucuların bireysel verilerini korumaktan sorumludur.
-Editörler; değerlendirilen çalışmalarda insan ve hayvan haklarının korunmasını sağlamakla yükümlüdür. Çalışmalarda kullanılan deneklere ilişkin etik kurul onayı, deneysel araştırmalara ilişkin izinlerin olmadığı durumlarda çalışmayı reddetmekle sorumludur.
-Editörler; olası suistimal ve görevi kötüye kullanma işlemlerine karşı önlem almakla yükümlüdür. Bu duruma yönelik şikâyetlerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi konusunda titiz ve nesnel bir soruşturma yapmanın yanı sıra, konuyla ilgili bulguların paylaşılması editörün sorumlulukları arasında yer almaktadır.
-Editörler çalışmalarda yer alan hata, tutarsızlık ya da yanlış yönlendirme içeren yargıların hızlı bir şekilde düzeltilmesini sağlamalıdır.
-Editörler; yayınlanan tüm makalelerin fikri mülkiyet hakkını korumakla, olası ihlallerde derginin ve yazar(lar)ın haklarını savunmakla yükümlüdür. Ayrıca editörler yayınlanan tüm makalelerdeki içeriklerin başka yayınların fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemesi adına gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.


Hakemlerin Etik Sorumlulukları
Tüm çalışmaların "Körleme Hakemlik" ile değerlendirilmesi yayın kalitesini doğrudan etkilemektedir. Bu süreç yayının nesnel ve bağımsız değerlendirilmesi ile güven sağlar. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi değerlendirme süreci çift taraflı kör hakemlik ilkesiyle yürütülür. Hakemler yazarlar ile doğrudan iletişime geçemez, değerlendirme ve yorumlar dergi yönetim sistemi aracılığıyla iletilir. Bu süreçte değerlendirme formları ve tam metinler üzerindeki hakem yorumları editör aracılığıyla yazar(lar)a iletilir. Bu bağlamda Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi için çalışma değerlendiren hakemlerin aşağıdaki etik sorumluluklara sahip olması beklenmektedir:
-Hakemler sadece uzmanlık alanı ile ilgili çalışmaları değerlendirmeyi kabul etmelidir.
-Hakemler tarafsızlık ve gizlilik içerisinde değerlendirme yapmalıdır.
-Hakemler, değerlendirme sürecinde çıkar çatışması ile karşı karşıya olduğunu düşünürse, çalışmayı incelemeyi reddederek, dergi editörünü bilgilendirmelidir.
-Gizlilik ilkesi gereği hakemler, inceledikleri çalışmaları değerlendirme sürecinden sonra imha etmelidirler.
-Hakemler, değerlendirmeyi nesnel bir şekilde sadece çalışmanın içeriği ile ilgili olarak yapmalıdır. Milliyet, cinsiyet, dini inançlar, siyasal inançlar ve ticari kaygıların değerlendirmeye etki etmesine izin vermemelidir.
-Hakemler, değerlendirmeyi yapıcı ve nazik bir dille yapmalıdır. Düşmanlık, iftira ve hakaret içeren aşağılayıcı kişisel yorumlar yapmamalıdır.
-Hakemler, değerlendirmeyi kabul ettikleri çalışmayı zamanında ve yukarıdaki etik sorumluluklarda gerçekleştirmelidir.


Yayıncının Etik Sorumlukları
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi yayıncısı olan Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak aşağıdaki etik sorumlulukların bilinciyle hareket etmektedir:
-Editörler, Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'ne gönderilen çalışmaların tüm süreçlerinden sorumludur. Bu çerçevede ekonomik ya da politik kazançlar göz önüne alınmaksızın karar verici kişiler editörlerdir.
-Bağımsız editör kararı oluşturulmasını taahhüt eder.
-Editörlere ilişkin her türlü bilimsel suistimal, atıf çeteciliği ve intihalle ilgili önlemleri alma sorumluluğuna sahiptir.
-Yayıncı, dergiye açık erişim sağlamayı taahhüt eder; bu nedenle yayınlanan içeriğin tüm bölümlerini dünya çapında akademik çevrelere kalıcı ve serbestçe erişilebilir hale getirme görevini kabul etmiş sayılır.
-Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'nde yukarıda bahsedilen etik sorumluluklar ve dışında etik olmayan bir davranış veya içerikle karşılaşırsanız lütfen dergi@beykon.org adresine e-posta yoluyla bildiriniz.


Çıkar Çatışmalarına İlişkin Dergi Politikası
Yazarlar, gönderdikleri makaleler ile ilgili herhangi bir çıkar çatışması söz konusu ise dergiye/editöre mutlaka bildirmelidir.
Yazarlar başvuru esnasında makalelerinin içeriğinde yahut gönderim sırasında bir bilgilendirme formu ile çalışmanın sonuçlarını ya da yorumlarını etkileyecek herhangi bir çıkar çatışması olmadığını belirtmelidirler.
Yazarlar, araştırmanın sonuçlarını ya da bilimsel değerlendirmeyi etkileyebilme potansiyeli olan finansal ilişkiler, çıkar çatışması ve çıkar rekabetini beyan etmelidirler.


Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması
Editörler; yayınlanan tüm makalelerin fikri mülkiyet hakkını korumakla, olası ihlallerde derginin ve yazar(lar)ın haklarını savunmakla yükümlüdür. Ayrıca editörler yayınlanan tüm makalelerdeki içeriklerin başka yayınların fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemesi adına gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.


Etik Gözetim Politikası
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi'nin yayın süreçlerinde tüm paydaşların burada belirtilen etik kurallara uyması beklenir. Dergi yayıncı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak ve dergi editörleri dergi süreçlerinin etik ilkeler çevrevesinde yürütüldüğüne dair gerekli incelemeler ve denetimler yaparak, derginin etik gözetiminden sorumludurlar.
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi, Etik Gözetim Politikasında COPE (Committee on Publication Ethics)’u esas almaktadır. COPE (Committee on Publication Ethics) tarafından yapılan tanıma göre etik gözetim politikası, ‘’Bunlarla sınırlı olmamak üzere, yayın iznine ilişkin politikalar, hassas/savunmasız populasyonlar hakkında yayın politikası, hayvanlar kullanılarak yapılan araştırmaların etik olarak yürütülmesi politikası, insan denekler kullanılarak yapılan araştırmaların etik olarak yürütülmesi politikası, gizli verileri işleme politikası’’ olarak tanımlanmıştır. Dergi yayıncısı ve editörleri bu tanıma göre ve bu tanım gereğine uygun olarak etik ilkeler çerçevesinde faaliyetlerini yürütürler.


Veri Paylaşımı ve Tekrar Üretilebilirlik Politikası
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi açık ve yeniden üretilebilir bilime inanmaktadır.
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi’nin veri paylaşım politikası, yazarları araştırmalarında oluşturdukları/kullandıkları verilerin açık bilim ilkesi gereği kullanıma sunulmasını, bilim dünyasına katkı amacıyla makalelerinde paylaşılmasını şiddetle tavsiye eder. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi, yazarları halka açık araştırma verilerini referans listelerinde belirtmeye teşvik etmektedir.
Dergimizde veri paylaşımı zorunlu olmamakla birlikte, bildirilen sonuçların doğrulanabilmesi için gereken birincil verilere herhangi bir zamanda gizli erişim talep etme hakkımızı saklı tutarız.
Yayın Sonrası Tartışmalar ve Düzeltmeler İçin Dergi Politikası
Yazar(lar)ın yayınlanmış, erken görünüm veya değerlendirme aşamasındaki çalışmasıyla ilgili bir yanlış ya da hatayı fark etmesi durumunda, dergi editörünü/yayıncıyı bilgilendirme, düzeltme veya geri çekme işlemlerinde editörle işbirliği yapma yükümlülüğü bulunmaktadır.
Yayınlanan bir çalışmada bulunan önemli bir hatanın/yanlışlığın sorumluluğu yazar(lar)ındır. Böyle bir sorun ortaya çıkarsa, yazar(lar) derginin editörlerine ivedilikle haber vermek ve editör ile işbirliği yaparak hatayı düzeltmek ya da yayını geri çekmekle yükümlüdürler. Editör(ler) çalışmanın önemli bir hata/yanlışlık içerdiğini üçüncü bir şahıstan öğrenirlerse, yazarlar makaleyi derhal düzeltmek ya da geri çekmekle veya dergi editörlerine çalışmanın doğruluğunu kanıtlamakla yükümlüdürler.
Dergide yayınlanan bir makaleyle ilgili herhangi bir etik ihlal iddiası olursa, dergi yayıncısı/editörü bu iddiaları ele alırken COPE (Committee on Publication Ethics) yönergelerini izleyecektir.

Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi (BEYDER) kendi kendini finanse eden bir dergidir ve dışarıdan herhangi bir fon almaz. Dergi Açık Erişim olduğu için abonelik ücreti yoktur. İçerik, derginin web sitesi aracılığıyla okuyuculara ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Makale gönderimi ve yayını esnasında yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
BEYDER, derginin bizzat üretimi, çevrimiçi olarak yayınlanıp düzenlemesi ve web hosting ve her bir makale için dijital nesne tanımlayıcılarının (DOI) atanma maliyetlerini de karşılar.
Dergi üretimi, çevrimiçi yayınlama, düzenleme ve web hosting ile her bir makale için dijital nesne tanımlayıcılarının (DOI) atanması maliyetleri de yine BEYDER tarafından karşılanır.

Telif Hakkı ve Arşiv
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi, tüm içeriğin bireyler ve kurumları için ücretsiz olarak mevcut olduğu, açık erişimli bir dergidir. Yayıncı veya yazarlardan önceden izin verilmeden, kullanıcılar bu dergideki makale metnini okuyabilir, indirebilir, kopyalayabilir, yazdırabilir veya onlara link verebilir. Yazarlar JKEM'in çalışmalarını yayınlamasına ve kendilerini orijinal yayıncı olarak tanımlamasına izin verir. Yazarlar ayrıca herhangi bir üçüncü tarafın, bütünlüğü korunduğu ve orijinal yazarlar, atıf bilgileri ve yayıncı tanımlandığı sürece makaleyi serbestçe kullanma hakkına izin verir. Creative Commons Atıf Lisansı 4.0, bu ve diğer makale yayın şartlarını ve sınırlamalarını resmileştirir.
JKEM orijinal makaleleri yayınlar. Yazar (lar) JKEM'e bir makale gönderdikleri zaman söz konusu makale başka bir yere gönderilmemelidir. JKEM'de yayınlanan bir makalenin yazar (lar), bu makaleyi başka bir yerde yeniden yayımlamak istediklerinde JKEM’den izin almalı ve JKEM'e referans vermelidir.
Bu dergi, CC BY-NC lisansı (Creative Commons Atıf-Ticari 4.0 Uluslararası Lisansı) kapsamında materyallerine açık erişim sunar.
JKEM alınan tüm makaleler dikkate alınacak olsa da yayın kurulu yayımlama veya geri dönüş için hiçbir sorumluluk kabul etmez.
JKEM, katkıda bulunanların görüşleri ve bildirimleri için hiçbir sorumluluk kabul etmez. Bilgi Ekonomisi ve Yönetim Dergisi'nde yayınlanan katkıların telif hakları için Bkz. Creative Commons.
Derginin arşivine https: /dergipark.org.tr/tr/pub/beyder/archive adresinden çevrimiçi ve ücretsiz olarak erişilebilir. Bu dergideki yayınlar Dergipark'ta çevrimiçi olarak bulunabilir. Dergipark sistemi, bu erişim arşiv birimini toplamanıza, korumanıza ve sergilemenize olanak tanır.