Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

IN THE PROCESS OF BASEL II PROPOSALS ABOUT IMPROVEMENT OF CORPOROTE GOVERNENCE PERCEPTION IN SME’S

Yıl 2009, Cilt: 2 Sayı: 1, 71 - 87, 01.01.2009

Öz

Aft er the applicati on of Basel II regulati ons in Turkey, changes in the risk management of banks will aff ect credits of SMEs’ in an important degree. In order not to cause decreases in SMEs credits or increases in costs of credits of pricing concept that is sensiti ve to risk in credits, SMEs should have a high rati ng degree. In this process, all companies, especially SMEs, have to pass corporate governance percepti on from traditi onal one. Also, corporate governance percepti on has to be improved. In this study, displaying the eff ects of Basel II on SMEs credits and making proposals about the improvement of the corporate governance percepti on in SMEs are aimed.

Kaynakça

  • Aksoy, T. 2005. “Basel I-II Sermaye Uzlaşıları Işığında Bilanço Varlıklarında Risk-Bazlı Ağırlıklandırma ve Risk-Odaklı Kredi Fiyatlamasının Çok Yönlü Etkilerine Yönelik Bir İnceleme” Üçüncü Sektör Kooperati fçilik Sayı:150 s.31-51.

BASEL II SÜRECİNDE KOBİLERDE KURUMSAL YÖNETİM ANLAYIŞININ GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ÖNERİLER

Yıl 2009, Cilt: 2 Sayı: 1, 71 - 87, 01.01.2009

Öz

Basel II düzenlemelerinin yakın gelecekte Türkiye’de uygulanmaya başlaması ile birlikte değişecek olan bankaların risk yönetimi anlayışı, KOBİ kredilerini önemli ölçüde etkileyecekti r. Kredilerde riske daha duyarlı bir fiyatlama anlayışı benimsenmesinin, KOBİ kredilerini azaltıcı ya da kredilerin maliyetini yükseltici etki doğurmaması için KOBİ’lerin yüksek derecelendirme notuna sahip olması gerekmektedir. Bu süreçte, başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmelerde, geleneksel işletme yönetiminden kurumsal işletme yönetimine geçilmesi ve kurumsal yönetim anlayışının geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada, Basel II Uzlaşısı’nın KOBİ kredileri üzerindeki etkilerinin ortaya koyulması ve KOBİ’lerde kurumsal yönetim anlayışının yerleştirilmesi sürecine ilişkin öneriler getirilmesi amaçlanmaktadır.

Kaynakça

  • Aksoy, T. 2005. “Basel I-II Sermaye Uzlaşıları Işığında Bilanço Varlıklarında Risk-Bazlı Ağırlıklandırma ve Risk-Odaklı Kredi Fiyatlamasının Çok Yönlü Etkilerine Yönelik Bir İnceleme” Üçüncü Sektör Kooperati fçilik Sayı:150 s.31-51.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İşletme
Bölüm Sayı
Yazarlar

Emine Öner Kaya

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2009
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Öner Kaya, E. (2009). BASEL II SÜRECİNDE KOBİLERDE KURUMSAL YÖNETİM ANLAYIŞININ GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ÖNERİLER. Journal of Accounting and Taxation Studies, 2(1), 71-87.

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Bu lisans, üçüncü kişilerin ticari olmayan amaçla eserinizden yararlanmasına, farklı bir sürüm oluşturmasına, geliştirmesine ya da eserinizin üzerine inşa ederek kendi eserlerini oluşturmasına izin verir. Ancak üçüncü kişilerin bu eserleri gayri-ticari olmak zorundadır ve üçüncü kişiler Dergimizde yayımlanan makalelerin yazarlarına atıfta bulunmak zorundadır.  

                                                                                                                                                           
Makale göndermek için https://dergipark.org.tr/tr/journal/591/submission/step/manuscript/new