Güncel Sayı

Cilt: 38 Sayı: 92, 1.12.2023

Yıl: 2023

Araştırma Makaleleri

Türk Psikoloji Dergisi (TPD), Türk Psikologlar Derneğinin resmi süreli yayınıdır. Uluslararası hakemli dergi olan TPD, yılda iki kere yayımlanmaktadır.

Türk Psikoloji Dergisi'nde (TPD) sadece özgün araştırma makalelerine yer verilmektedir.

Çalışmaların kuramsal bir çerçeveye oturtulması ve kuramsal katkısının olmasının hedeflenmesi, güncel alanyazını takip ediyor olması beklenmektedir. 

Ölçek standardizasyonu, çeviri, derleme, vaka çalışması, tez özeti, dar kapsamlı çalışmalar, eleştiri, durum tespiti, deneme tarzında çalışmalara bu dergide yer verilmemektedir. 

Tüm yazılar Amerikan Psikoloji Birliği (APA) tarafından yayınlanan "Publication Manual of American Psychological Association, Sixth Edition (2010)" adlı kitapta belirtilen yazım ilkelerine uygun olarak yazılmalıdır. APA'nın daha güncel sürümleri de geçerlidir. Türkçe yazım kurallarıyla ilgili yeni bir bilgi sizlere ulaştırılıncaya kadar dergimizin son sayısındaki yazım kuralları dikkate alınmalıdır. 

Değerlendirme sürecine girecek çalışmaların mutlaka çift-körleme değerlendirmeye uygun bir şekilde sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Tablo, Şekil vb metnin içinde veya en sonunda yer alabilir.

Çalışmalar gönderilirken başlık, özet vb bilgilerin girildiği sayfada Kaynakçanın da ayrıca girilmesi gerekmektedir, bu şekilde veritabanı kayıtları kolaylaşacaktır. 

Telif Hakkı Formu

Amerikan Psikoloji Birliği (APA) ve Türk Psikologlar Derneği (TPD) etik ilkelerine ve yayın politikalarına sıkı sıkıya bağlıdır. 

Telif Hakkı Formu

Hiçbir ad altında yazar veya kurumundan ücret alınmaz.