BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality

Yıl 2005, Cilt: 36 Sayı: 2, 157 - 162, 10.01.2011

Öz

ÖZET: Bu çalışma, İspir ilçesinde ki bazı yörelerde farklı çevre koşullarının bal verimi ve kalitesi üzerine olan etkilerin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Ayrıca çalışmanın yapıldığı yörelerde bitki florasını tespit etmek amaçlanmıştır. Bal örneklerinde kuru madde miktarları %79.50-82.50, toplam asitlik değerleri 25.50 meq/kg ile 29.00 meq/kg, toplam şeker miktarlarının %72.13-76.45 arasında değiştiği belirlenmiştir. Çalışma sonucunda, 31 familyaya ait 100 bitki türü tespit edilmiştir.
Anahtar kelimeler:Bal kalitesi, toplam asitlik, toplam şeker, flora
Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality

 

SUMMARY: This study was conducted to determine different environmental conditions influence on honey produce and honey quality in İspir country. In addition was aiming to establish the plant flora at zone. İt was determined that honey samples 79.50-84.50% dry substance rates, 25.50-29.0 meq/kg total acidity and total sugar content chanced between 72.30-76.45%6. At the end of these study, it was determined that 100 plant species belonging to 31 families.
Key words: Honey quality, total acidity, total sugar, flora

Yıl 2005, Cilt: 36 Sayı: 2, 157 - 162, 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Yaşar Erdoğan Bu kişi benim

Ahmet Dodoloğlu Bu kişi benim

Hüseyin Zengin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 36 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Erdoğan, Y., Dodoloğlu, A., & Zengin, H. (2011). Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 36(2), 157-162.
AMA Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H. Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;36(2):157-162.
Chicago Erdoğan, Yaşar, Ahmet Dodoloğlu, ve Hüseyin Zengin. “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36, sy. 2 (Ocak 2011): 157-62.
EndNote Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H (01 Ocak 2011) Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36 2 157–162.
IEEE Y. Erdoğan, A. Dodoloğlu, ve H. Zengin, “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 36, sy. 2, ss. 157–162, 2011.
ISNAD Erdoğan, Yaşar vd. “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 36/2 (Ocak 2011), 157-162.
JAMA Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H. Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36:157–162.
MLA Erdoğan, Yaşar vd. “Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 36, sy. 2, 2011, ss. 157-62.
Vancouver Erdoğan Y, Dodoloğlu A, Zengin H. Farklı Çevre Koşullarının Bal Kalitesi Üzerine Etkileri / Effect Of Different Environmental Conditions On Honey Quality. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;36(2):157-62.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/