BibTex RIS Kaynak Göster

TÜRKİYE' DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 05.01.2011

Öz

ÖZET: Bu çalışmada, Türkiye'de tescilli bazı fasulye çeşitlerine ait tohumların fiziksel özellikleri ve
besin bileşimleri belirlenmiştir. Fasülyenin yedi çeşidine ait tohum örneklerinde (Yalova-17, Yalova-5, Şahin-
90, Şeker, Karacaşehir-90, Şehirali-90, Yunus-90) lesta oranı, 1000 dane ağırlığı, tohumun uzunluğu, eni,
kalınlığı ve nern içeriği ile protein miktarı tespit edilmiştir. Ayrıca, örneklerin P, K, Ca, Mg, Na, Fe ve Mn
içerikleri de saptanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre. protein kapsamının Yalova-17 çeşidinde daha yüksek
olduğu belirlenmiştir. Diğer tohum özelliklerinin ise, çeşitlere göre değişliği tespit edilmiştir.
SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN
CULTİVARS IN TURKEY

 

SU M M A R Y: This study conducted in order to determine the seed physical and food
characierisıics of bean cultivars registered in Turkey. Seed sarnples frorn seven cultivars (Yalova-17, Yalova-5,
Şahin-90, Şeker, Karacaşehir-90, Şehirali-90, Yunus-90) were evaluated for the tesia, 1000 seed vveighi, length,
width, thickness and moisture and protein content. The conients of P, K, Ca, Mg, Na, Fe ve Mn were also
analyzed in sarnples. According to the resulıs of the research, ıhe highest protein content was obtained in
Yalova-17 cultivar. Other characieristics investigated of bean seeds variedamong bean cultivars

Yıl 1996, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 05.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Güvenç Bu kişi benim

Fatma Güngör Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Güvenç, İ., & Güngör, F. (2011). TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(4).
AMA Güvenç İ, Güngör F. TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;27(4).
Chicago Güvenç, İsmail, ve Fatma Güngör. “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27, sy. 4 (Ocak 2011).
EndNote Güvenç İ, Güngör F (01 Ocak 2011) TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27 4
IEEE İ. Güvenç ve F. Güngör, “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 4, 2011.
ISNAD Güvenç, İsmail - Güngör, Fatma. “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 27/4 (Ocak 2011).
JAMA Güvenç İ, Güngör F. TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27.
MLA Güvenç, İsmail ve Fatma Güngör. “TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 4, 2011.
Vancouver Güvenç İ, Güngör F. TÜRKİYE’ DE TESCİLLİ FASULYE ÇEŞİTLERİNE AİT TOHUMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE BESİN BİLEŞİMLERİ / SEED CHARACTERISTICS OF REGISTERED BEAN CULTİVARS IN TURKEY. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;27(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/