POVERTY AS A SOCIAL PHENOMENON

Number: 54 May 1, 2016
  • Muammer Ak
TR EN

TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK

Abstract

Özet:Yoksulluk günümüzün en büyük sosyal sorunlarından biridir ve gerek gelişmiş gerekse az gelişmiş ülkelerin karşı karşıya olduğu temel sorunların başında gelmektedir.Yoksulluğun literatürde, herkes tarafından kabul edilen, net bir tanımı yapılamamakta ve yoksulluk zamana ve mekâna göre farklı şekillerde tanımlanmaktadır. İnsanların temel gereksinimlerini karşılama olanağına sahip bulunmaması ve kişilerin yaşayabilecekleri minimum yaşam standartlarına sahip olamaması şeklinde tanımlanabilecek yoksulluk olgusu, işsizlik, yoksunluk, ayrımcılık, sosyal dışlanma gibi olgularla hem iç içe hem de etkileşim içindedir. Yoksulluğa karşı mücadele çok boyutlu bir çabayı gerektirir; bu yüzden ekonomik ve sosyal politikaların uyum içinde olması gerekmektedir. Bu çalışmada, yoksulluk olgusu, yoksulluk kavramı ve kapsamı ele alınmaktadır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Muammer Ak This is me

Publication Date

May 1, 2016

Submission Date

May 1, 2016

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2016 Number: 54

APA
Ak, M. (2016). TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, 54, 296-306. https://izlik.org/JA95WA56PH
AMA
1.Ak M. TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 2016;(54):296-306. https://izlik.org/JA95WA56PH
Chicago
Ak, Muammer. 2016. “TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, nos. 54: 296-306. https://izlik.org/JA95WA56PH.
EndNote
Ak M (May 1, 2016) TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi 54 296–306.
IEEE
[1]M. Ak, “TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK”, Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, no. 54, pp. 296–306, May 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA95WA56PH
ISNAD
Ak, Muammer. “TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 54 (May 1, 2016): 296-306. https://izlik.org/JA95WA56PH.
JAMA
1.Ak M. TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 2016;:296–306.
MLA
Ak, Muammer. “TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, no. 54, May 2016, pp. 296-0, https://izlik.org/JA95WA56PH.
Vancouver
1.Muammer Ak. TOPLUMSAL BİR OLGU OLARAK YOKSULLUK. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 2016 May 1;(54):296-30. Available from: https://izlik.org/JA95WA56PH