Sürdürülebilir tarım, çevre ve doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesini sağlamak için makul maliyetlerle uygun ve kaliteli gıda üretimini, ayrıca sistemleri ve uygulamaları içerir. Sürdürülebilir tarımsal uygulamalar sayesinde sera gazı salınımının %80 azalacağı, biyolojik çeşitlilik ve yaşam alanı kayıplarının ve su tüketiminin azalacağı, suların ve toprağın kimyasal maddelerle kirletilmesinin engelleneceği tahmin edilmektedir. Agro-Turizm, sürdürülebilirlik kapsamında yer alan ve çevresel tahribatı en aza indirgeyerek kaynakları koruyan, çevreye zarar vermeyen, yerel halkın ve işletmelerin iç içe olduğu bir turizm türünü ifade etmektedir. Kitle turizminin (deniz tatili veya kış turizmi ve herşey dahil sistemi) belli bölgelerde toplanması (Ege ve Akdeniz kıyıları ve kayak merkezleri) ve yılın belirli dönemlerinde yoğunlaşmasının aksine Agro-turizm tüm yıla yayılarak çevresel yıkıcılığı önlemektedir. Zeytincilik yılın 12 ayına yayılan yetiştirme faaliyetlerine sahip bir tarım biçimi olduğundan hem tarımın hem de turizmin sürdürülebilirliği açısından oldukça başarılı bir seçim olabilecek potansiyele sahiptir.
Sustainable agriculture
contains production of adequate and high quality foodstuffs at reasonable costs
and also systems and applications to ensure the protection and development of
the environment and natural resources. It is estimated that
thanks to sustainable agricultural practices greenhouse gas emissions will
decrease by 80%, biodiversity and habitat losses and water
consumption will decline, the prevention of pollution of waters and land by
chemical substances will be prevented. Agro Tourism-which is in the scope of sustainability and
protects resources by reducing environmental damage the most- is a tourism
product that is not harmful to the environment and is inhabited by local people
and businesses. Contrary to the
concentration of mass tourism (sea holiday or winter tourism and all-inclusive
system) in certain regions (Aegean and Mediterranean coasts and ski resorts)
and certain periods of the year, Agro-tourism is spreading all the way to
prevent environmental destruction. Since olive cultivation
is a form of agriculture that has cultivation activities spread over 12 months
of the year, it has the potential to be a highly successful choice both in
terms of sustainability of agriculture and tourism.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Structural Biology |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | August 12, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 31 Issue: 3 |