In recent years, the qualified workforce that has received training in Turkey and has a good life (as economic, cultural, social), giving up their lives, is in the thought and behavior of migration. This study attempts to understand and explain this immigration thought and behavior of qualified workforce. On the one hand, it focuses on micro-factors in everyday life that affect people's individual migration decisions; on the other hand, it is an attempt to reveal critical points of an everyday life that ignores pluralism and singularity. Certainly, the critique of everyday life includes a critical perspective that shows the relations of power. Hence the resulting migration mobility, it contains a critique of the power relations in the social structure to which it belongs. This study acts with the claim that the idea of social change emerges in daily life and that the behaviors to realize this change are based on micro-political resistance. This claim is in an effort to confirm in-depth interviews. Thus, the concepts of daily life, experience, singularity, desire, escape lines and flow are focused on; with these concepts, displacement was conceptually and theoretically constructed; and in-depth interviews conducted within the framework of this fiction has been tried to explain the thought and behavior of migration as a micro-political act that emerged in daily life and the resistance of singularity.
Bu çalışma Türkiye’de eğitim almış ve iyi bir yaşam seviyesine sahip olan (ekonomik, kültürel ve sosyal olarak) nitelikli işgücünün bu yaşamlarından vazgeçerek neden göç etme düşüncesi ve davranışı içinde olduklarını anlamak ve açıklamak amacındadır. Kişilerin bireysel olarak göç etme kararlarını etkileyen gündelik yaşam içinde mikro etkenler üzerinde yoğunlaşırken, çoğulculuğu ve tekilliği görmezden gelen bir gündelik hayatın eleştirel noktalarını ortaya koyma çabasındandır. Dolayısıyla ortaya çıkan göç hareketliliği, ait olduğu toplum yapısına ve iktidar ilişkilerine dair bir eleştiriyi içinde barındırır. Bu çalışma toplumsal değişim düşüncesinin gündelik hayatın içinden çıktığı ve bu değişimi gerçekleştirecek davranışların mikro politik bir direnişe dayandığı iddiasıyla hareket eder. Yapılan derinlemesine görüşmelerle bu iddia doğrulanma çabasındadır. Böylece gündelik hayat, deneyim, tekillik, arzu, kaçış çizgileri, akış kavramları üzerine odaklanarak bu kavramlarla birlikte “yerinden olma” hali kavramsal ve teorik olarak kurgulamaya çalışılmış ve kurgu çerçevesinde de yapılan derinlemesine görüşmelerle göç düşüncesi ve davranışı, gündelik hayatın içinde ortaya çıkmış mikro politik bir eylem ve tekilliğin direnişi olarak ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 30, 2020 |
Submission Date | November 21, 2019 |
Published in Issue | Year 2020 |
ADAM AKADEMİ'de yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.
ADAM AKADEMİ bu doğrultuda makalelerine daha çok erişim ve daha şeffaf bir değerlendirme süreci sunarak kendi alanına katma değer sağlamaktadır.