EN
TR
Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et ile Yumurta Tüketim Durumları ve Tercihleri
Abstract
Özbilgi/Amaç: Bu araştırma, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin beyaz et ile yumurta tüketim durumları ve tercihlerinin ortaya konması amacıyla yapılmıştır. Materyal ve Metot: 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde yapılan çalışmanın materyalini, toplam 448 öğrenci ile yapılan anketten elde edilen veriler oluşturmuştur. Elde edilen verilerin analizinde SPSS for Windows 16 programından yararlanılmıştır. Bulgular ve Sonuç: Yapılan çalışmada, veteriner fakültesi öğrencilerinin %5,8’inin tavuk etini, %4,7’sinin yumurtayı, %18,9’unun ise balık etini hiç tüketmedikleri belirlenmiştir. Diğer taraftan öğrencilerin yıllık kişi başı tavuk eti tüketimi; 19,6 kg/yıl, balık tüketimi; 3,2 kg/yıl ve yumurta tüketimi; 14,3 kg/yıl 287 adet olarak hesaplanmıştır. Öğrencilerin tüketim tercihleri açısından, tavuk etinde göğüs, but, kanat ilk üç sırayı alırken balıkta hamsi, alabalık, istavritin daha çok tercih edildiği belirlenmiştir.
Keywords
References
- Abdikoğlu Dİ, Azabağaoğlu MÖ, Unakıtan G, 2015. Tekirdağ ilinde balık tüketim eğilimlerinin belirlenmesi. Balkan ve Yakın Doğu Sosyal Bilimler Dergisi, 1(1), 69-75.
- Adıgüzel F, Civelek O, Sayılı M, Büyükbay EO, 2009. Tokat ili Almus ilçesinde ailelerin balık tüketim durumu. GOÜ Ziraat Fak Derg, 26 (2), 35-43.
- Akçay Y, Vatansever Ö, 2010. Kırmızı Et Tüketimi Üzerine Bir Araştırma: Kocaeli İli Kentsel Alan Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 4(1): 43-60.
- Altuntaş B, Doğan HG, 2017. Kırşehir ili kentsel alanda hane halkının kanatlı et tüketim alışkanlıklarının ve satın alma kararını etkileyen faktörlerin belirlenmesi. GOÜ Ziraat Fak Derg, 34 (2), 20-28.
- Armağan G, Özdoğan M, 2005. Ekolojik yumurta ve tavuk etinin tüketim eğilimleri ve tüketici özelliklerinin belirlenmesi. Hayvansal Üretim Dergisi, 46(2), 14-21.
- Ayhan DE, Günaydın E, Gönlü Açık E, Arslan U, Çetinkaya F, Asımı H, Uncu Y, 2012. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve bunları etkileyen faktörler. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 38 (2), 97-104.
- BESD-BİR (2017). Türkiye Kişi Başına Kanatlı Eti Tüketimi (Kg). Erişim: http://www.besd-bir.org/assets/documents/tyrkiye_kiAi_baA_ kanatl_eti_tuketimi1_1. pdf Erişim tarihi: 20.09.2017
- Büyüknisan O, 2008. Adana ili kentsel alanda tavuk eti tüketim yapısı. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, Adana.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
January 1, 2018
Submission Date
-
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2018 Volume: 7 Number: 1
APA
Ayvazoğlu Demir, P., & Aydın, E. (2018). Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et ile Yumurta Tüketim Durumları ve Tercihleri. Animal Health Production and Hygiene, 7(1), 563-568. https://izlik.org/JA58PY78YE
AMA
1.Ayvazoğlu Demir P, Aydın E. Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et ile Yumurta Tüketim Durumları ve Tercihleri. Animal Health, Prod and Hyg. 2018;7(1):563-568. https://izlik.org/JA58PY78YE
Chicago
Ayvazoğlu Demir, Pınar, and Erol Aydın. 2018. “Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et Ile Yumurta Tüketim Durumları Ve Tercihleri”. Animal Health Production and Hygiene 7 (1): 563-68. https://izlik.org/JA58PY78YE.
EndNote
Ayvazoğlu Demir P, Aydın E (January 1, 2018) Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et ile Yumurta Tüketim Durumları ve Tercihleri. Animal Health Production and Hygiene 7 1 563–568.
IEEE
[1]P. Ayvazoğlu Demir and E. Aydın, “Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et ile Yumurta Tüketim Durumları ve Tercihleri”, Animal Health, Prod and Hyg, vol. 7, no. 1, pp. 563–568, Jan. 2018, [Online]. Available: https://izlik.org/JA58PY78YE
ISNAD
Ayvazoğlu Demir, Pınar - Aydın, Erol. “Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et Ile Yumurta Tüketim Durumları Ve Tercihleri”. Animal Health Production and Hygiene 7/1 (January 1, 2018): 563-568. https://izlik.org/JA58PY78YE.
JAMA
1.Ayvazoğlu Demir P, Aydın E. Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et ile Yumurta Tüketim Durumları ve Tercihleri. Animal Health, Prod and Hyg. 2018;7:563–568.
MLA
Ayvazoğlu Demir, Pınar, and Erol Aydın. “Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et Ile Yumurta Tüketim Durumları Ve Tercihleri”. Animal Health Production and Hygiene, vol. 7, no. 1, Jan. 2018, pp. 563-8, https://izlik.org/JA58PY78YE.
Vancouver
1.Pınar Ayvazoğlu Demir, Erol Aydın. Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et ile Yumurta Tüketim Durumları ve Tercihleri. Animal Health, Prod and Hyg [Internet]. 2018 Jan. 1;7(1):563-8. Available from: https://izlik.org/JA58PY78YE