Turkey is a peninsula, surrounded by seas on three sides, with a total coastline of 8.333km. As a result of its heritage from ancient inland living culture, Turkey has a limited development in fishery production. However, there have been significant efforts in developing Trout Farming, compared to the other aquaculture products in Turkey. The recent developments in trout farming in Turkey have led to an increase in trout productions, providing alternatives for public nutrition. This study aims to assess the geographical distribution of trout farming and trout fish consumption in Turkey.
Özet Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili, toplam 8.333 km. kıyı uzunluğuna sahip bir yarımada olma özelliğindedir. Bununla birlikte asırlarca denizden uzak yaşamış olmanın verdiği alışkanlıkla Türk halkı denizcilik ve deniz kültürüne yabancı kalmıştır. Her ne kadar günümüzde Türkiye’nin hatırı sayılır bir su ürünleri kültürü olsa da bu konudaki veriler istenilen düzeyin oldukça altındadır. Bununla birlikte akuakültür içerisinde değerlendirebileceğimiz tatlı su ürünlerimizden alabalık yetiştiriciliği konusunda ülkemizde ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla özellikle iç bölgelerimizde de alabalık tüketiminde artışlar görülmekte, beslenme açısından halkımıza yeni bir alternatif sunulmaktadır. Bu çalışmada, Türkiye’de alabalık yetiştiriciliğinin ülke genelindeki dağılımını ve alabalık tüketiminin mekansal analizini yapmayı amaçlamaktayız.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 |