Birinci ürün olan çerezlik kabak denemesinde Crop-set CR , etkin mikroorganizmalar EM1 , Endo Roots Soluble ERS , Vitormone-Plus Drip VİT , Bacillus subtilis OSU 142 , Bacillus megatorium M3 , Azospirillum spp. SP 245 , Spirulina platensis SİP , organik gübre olarak da; Ekocompost EKO , Çamlı botanica sıvı organik gübre BOT ve Zincon ZİN kullanılmıştır. Çerezlik kabak denemesinin sonunda bitki atıkları araziden toplanmıştır. Ardından ıspanak tohumları deneme arazisine ekilmiştir. İkinci ürün olan ıspanak çalışmasının sonucunda en fazla verim 136.31 kg.da-1 değerle CR+OG uygulamasından yine aynı şekilde ortalama bitki ağırlığı 13.38 g ve yaprak ayası uzunluğu 10.50 cm ölçümlerinde CR+OG uygulamasından en yüksek değer elde edilmiştir. En fazla bitki sayısı, 272 adet ile VİT+OG uygulamasından alınmıştır. En fazla yaprak sayısı, 14.58 adet ile KONV. uygulamasından elde edilmiştir. Yaprak ayası eni ile ilgili yapılan ölçümlerde de OSU+OG uygulaması 4.59 cm ile en yüksek değeri vermiştir. Son olarak da yaprak sapı uzunluğu 5.26 ERS cm ile 3.26 SP 245 cm arasında olmuştur
In the main crop were used Crop-set CR , Active microorganism EM1 , Endo Roots Soluble ERS , Vitormone-Plus Drip VIT , Bacillus subtilis OSU 142 , Bacillus megatorium M3 , Azospirillum sp. SP 245 , Spirulina platensis SIP and Ecocompost EKO , Camli Botanica liquid organic fertilizer BOT and Zincon ZIN were used as organic fertilizer. The second crop, spinach seeds, was sown after the end of the snack pumpkin experiment. As a result of the study, the highest yield 136.31 kg.da-1 , the weight of avarage plant 13.38 g , leaf length 10.50 cm was obtained from CR + OF application. The maximum number of plants obtained from VIT + OF application with 272 units. Highest the number of leaves, were obtained from application CONV. 14.58 cm obtained from the application. The highest leaf width measurements was obtained from OSU + OF application 4.59 cm . The petiole length was between 5.26 cm ERS and 3.26 cm SP 245
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 8 Issue: 1 |