In this research, general properties of 80 raw milk samples from Saanen dairy goats, which are bred at Ege University Department of Animal Sciences, were investigated. The acidity and specific gravity of samples were also determined besides their major chemical composition. The aim of this study was to contribute to the present information about Saanen goat milk
Bu çalışmada Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü keçi ağılında beslenen Saanen keçilerinden elde edilen toplam 80 adet çiğ süt örneğinin genel özellikleri incelenmiştir. Başlıca kimyasal bileşenlerin yanında örneklerin asitliği ve özgül ağırlıkları da belirlenmiştir. Çalışmada ülkemizde son yıllarda üretimi ve tüketimi önem kazanan Saanen keçisi sütü hakkındaki mevcut bilgi birikimine katkıda bulunmak amaçlanmıştır
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | April 1, 2010 |
Published in Issue | Year 2010 Volume: 8 Issue: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).