Nahaisi, M. H,1986. L. acidophilus: therapeutic properties products, and enumeration; “in Developments in food microbiology, Ed. R. K. Robinson”Elsevier App. Sci. Pub. London: 153-178
Klupsch, H. J., 1985 Man and microflora- Biogurt, Biogarde, S. Afr. J Dairy Tech. 52: 791-805.
Gomes, A.M.P. and Malcata, F.X., 1999.Bifidobacterium spp. and L. acidophilus. Biological, bichemical, technological and therapeutical properties relevant for use as probiotics. Trends in Food Sci. Tech. 10: 139-157.
Akalın A. S., Gönç. S. 1983. Yoğurt benzeri ekşi süt mamullerinin üretimi ve bunların bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar. Doktora tezi..Ege Ü. Fen Bil. Ens. Süt Teknolojisi Anabilim Dalı. Bornova/İzmir
Saxelin, M., Tynkkynen, S., Sandholm, M. T., Willem, M. V. 2005 Probiotics and other functional microbes: from markets to mechanisms. Curr. Op. Biotech.16 (2): 204-211.
Modler, H. W., Mckellar, R.b C., Yaguchi, M.,1990. Bifidobacteria and bifidogenic factors. Can Inst. Food. Sci. Technol. J. 23: 29-41.
Özbaş, Z. Y. 1993. Bifidobakterler ve L. acidophilus: Özellikleri, Diyetetik amaçlar için kullanımları, Yararlı etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın Organı. 4: 247-251.
Gill, H. S., Guarner, F.,2004. Probiyotics and human health: A clinical perspective. Postgraduate Med J. 80: 516-526.
Lerebours E , N'Djitoyap Ndam C, Lavoine A. 1989. Yogurt and fermented then-pasteurized milk: effects of short-term and long-term ingestion on lactose absorption and mucosal lactase activity in lactase-deficient subjects. Am J Clin Nutr ;49:823827.
Savaiano D.A., Abou ElAnouar A., Smith D.E. 1984. Lactose malabsorption from yogurt, pasteurized yogurt, sweet acidophilus milk, and cultured milk in lactase-deficient individuals. Am J Clinl Nutr 40: 121923
Kılıç, S, 2001. Süt Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:542,451s.
Nergiz, A., Seçkin, A. K. 1995. L.acidophilus ve L.bifidus bakterileri kullanılarak elde edilen yoğurt benzeri fermente süt ürünlerinin önemi ve bu ürünlerden biyoğurt, bifiyoğurt ve biogardenin üretim teknolojisi. I. Spil Fen Bilimleri Kongresi 4-5 Eylül 1995 Manisa.
Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı
Year 2006,
Volume: 4 Issue: 3, 13 - 16, 01.06.2006
Nahaisi, M. H,1986. L. acidophilus: therapeutic properties products, and enumeration; “in Developments in food microbiology, Ed. R. K. Robinson”Elsevier App. Sci. Pub. London: 153-178
Klupsch, H. J., 1985 Man and microflora- Biogurt, Biogarde, S. Afr. J Dairy Tech. 52: 791-805.
Gomes, A.M.P. and Malcata, F.X., 1999.Bifidobacterium spp. and L. acidophilus. Biological, bichemical, technological and therapeutical properties relevant for use as probiotics. Trends in Food Sci. Tech. 10: 139-157.
Akalın A. S., Gönç. S. 1983. Yoğurt benzeri ekşi süt mamullerinin üretimi ve bunların bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar. Doktora tezi..Ege Ü. Fen Bil. Ens. Süt Teknolojisi Anabilim Dalı. Bornova/İzmir
Saxelin, M., Tynkkynen, S., Sandholm, M. T., Willem, M. V. 2005 Probiotics and other functional microbes: from markets to mechanisms. Curr. Op. Biotech.16 (2): 204-211.
Modler, H. W., Mckellar, R.b C., Yaguchi, M.,1990. Bifidobacteria and bifidogenic factors. Can Inst. Food. Sci. Technol. J. 23: 29-41.
Özbaş, Z. Y. 1993. Bifidobakterler ve L. acidophilus: Özellikleri, Diyetetik amaçlar için kullanımları, Yararlı etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın Organı. 4: 247-251.
Gill, H. S., Guarner, F.,2004. Probiyotics and human health: A clinical perspective. Postgraduate Med J. 80: 516-526.
Lerebours E , N'Djitoyap Ndam C, Lavoine A. 1989. Yogurt and fermented then-pasteurized milk: effects of short-term and long-term ingestion on lactose absorption and mucosal lactase activity in lactase-deficient subjects. Am J Clin Nutr ;49:823827.
Savaiano D.A., Abou ElAnouar A., Smith D.E. 1984. Lactose malabsorption from yogurt, pasteurized yogurt, sweet acidophilus milk, and cultured milk in lactase-deficient individuals. Am J Clinl Nutr 40: 121923
Kılıç, S, 2001. Süt Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:542,451s.
Nergiz, A., Seçkin, A. K. 1995. L.acidophilus ve L.bifidus bakterileri kullanılarak elde edilen yoğurt benzeri fermente süt ürünlerinin önemi ve bu ürünlerden biyoğurt, bifiyoğurt ve biogardenin üretim teknolojisi. I. Spil Fen Bilimleri Kongresi 4-5 Eylül 1995 Manisa.
Tosun, H., & Demirel, N. N. (2006). Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda, 4(3), 13-16.
AMA
Tosun H, Demirel NN. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda. June 2006;4(3):13-16.
Chicago
Tosun, Halil, and Nükhet Nilüfer Demirel. “Lactobacillus Acidophilus Ve Bifidobakterlerin Özellikleri Ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”. Akademik Gıda 4, no. 3 (June 2006): 13-16.
EndNote
Tosun H, Demirel NN (June 1, 2006) Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda 4 3 13–16.
IEEE
H. Tosun and N. N. Demirel, “Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”, Akademik Gıda, vol. 4, no. 3, pp. 13–16, 2006.
ISNAD
Tosun, Halil - Demirel, Nükhet Nilüfer. “Lactobacillus Acidophilus Ve Bifidobakterlerin Özellikleri Ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”. Akademik Gıda 4/3 (June 2006), 13-16.
JAMA
Tosun H, Demirel NN. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda. 2006;4:13–16.
MLA
Tosun, Halil and Nükhet Nilüfer Demirel. “Lactobacillus Acidophilus Ve Bifidobakterlerin Özellikleri Ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”. Akademik Gıda, vol. 4, no. 3, 2006, pp. 13-16.
Vancouver
Tosun H, Demirel NN. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda. 2006;4(3):13-6.