BibTex RIS Cite

Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı

Year 2006, Volume: 4 Issue: 3, 13 - 16, 01.06.2006

References

  • Nahaisi, M. H,1986. L. acidophilus: therapeutic properties products, and enumeration; “in Developments in food microbiology, Ed. R. K. Robinson”Elsevier App. Sci. Pub. London: 153-178
  • Klupsch, H. J., 1985 Man and microflora- Biogurt, Biogarde, S. Afr. J Dairy Tech. 52: 791-805.
  • Gomes, A.M.P. and Malcata, F.X., 1999.Bifidobacterium spp. and L. acidophilus. Biological, bichemical, technological and therapeutical properties relevant for use as probiotics. Trends in Food Sci. Tech. 10: 139-157.
  • Akalın A. S., Gönç. S. 1983. Yoğurt benzeri ekşi süt mamullerinin üretimi ve bunların bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar. Doktora tezi..Ege Ü. Fen Bil. Ens. Süt Teknolojisi Anabilim Dalı. Bornova/İzmir
  • Saxelin, M., Tynkkynen, S., Sandholm, M. T., Willem, M. V. 2005 Probiotics and other functional microbes: from markets to mechanisms. Curr. Op. Biotech.16 (2): 204-211.
  • Modler, H. W., Mckellar, R.b C., Yaguchi, M.,1990. Bifidobacteria and bifidogenic factors. Can Inst. Food. Sci. Technol. J. 23: 29-41.
  • Özbaş, Z. Y. 1993. Bifidobakterler ve L. acidophilus: Özellikleri, Diyetetik amaçlar için kullanımları, Yararlı etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın Organı. 4: 247-251.
  • Gill, H. S., Guarner, F.,2004. Probiyotics and human health: A clinical perspective. Postgraduate Med J. 80: 516-526.
  • Lerebours E , N'Djitoyap Ndam C, Lavoine A. 1989. Yogurt and fermented then-pasteurized milk: effects of short-term and long-term ingestion on lactose absorption and mucosal lactase activity in lactase-deficient subjects. Am J Clin Nutr ;49:823827.
  • Savaiano D.A., Abou ElAnouar A., Smith D.E. 1984. Lactose malabsorption from yogurt, pasteurized yogurt, sweet acidophilus milk, and cultured milk in lactase-deficient individuals. Am J Clinl Nutr 40: 121923
  • Kılıç, S, 2001. Süt Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:542,451s.
  • Nergiz, A., Seçkin, A. K. 1995. L.acidophilus ve L.bifidus bakterileri kullanılarak elde edilen yoğurt benzeri fermente süt ürünlerinin önemi ve bu ürünlerden biyoğurt, bifiyoğurt ve biogardenin üretim teknolojisi. I. Spil Fen Bilimleri Kongresi 4-5 Eylül 1995 Manisa.

Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı

Year 2006, Volume: 4 Issue: 3, 13 - 16, 01.06.2006

References

  • Nahaisi, M. H,1986. L. acidophilus: therapeutic properties products, and enumeration; “in Developments in food microbiology, Ed. R. K. Robinson”Elsevier App. Sci. Pub. London: 153-178
  • Klupsch, H. J., 1985 Man and microflora- Biogurt, Biogarde, S. Afr. J Dairy Tech. 52: 791-805.
  • Gomes, A.M.P. and Malcata, F.X., 1999.Bifidobacterium spp. and L. acidophilus. Biological, bichemical, technological and therapeutical properties relevant for use as probiotics. Trends in Food Sci. Tech. 10: 139-157.
  • Akalın A. S., Gönç. S. 1983. Yoğurt benzeri ekşi süt mamullerinin üretimi ve bunların bazı özelliklerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar. Doktora tezi..Ege Ü. Fen Bil. Ens. Süt Teknolojisi Anabilim Dalı. Bornova/İzmir
  • Saxelin, M., Tynkkynen, S., Sandholm, M. T., Willem, M. V. 2005 Probiotics and other functional microbes: from markets to mechanisms. Curr. Op. Biotech.16 (2): 204-211.
  • Modler, H. W., Mckellar, R.b C., Yaguchi, M.,1990. Bifidobacteria and bifidogenic factors. Can Inst. Food. Sci. Technol. J. 23: 29-41.
  • Özbaş, Z. Y. 1993. Bifidobakterler ve L. acidophilus: Özellikleri, Diyetetik amaçlar için kullanımları, Yararlı etkileri ve Ürün Uygulamaları. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın Organı. 4: 247-251.
  • Gill, H. S., Guarner, F.,2004. Probiyotics and human health: A clinical perspective. Postgraduate Med J. 80: 516-526.
  • Lerebours E , N'Djitoyap Ndam C, Lavoine A. 1989. Yogurt and fermented then-pasteurized milk: effects of short-term and long-term ingestion on lactose absorption and mucosal lactase activity in lactase-deficient subjects. Am J Clin Nutr ;49:823827.
  • Savaiano D.A., Abou ElAnouar A., Smith D.E. 1984. Lactose malabsorption from yogurt, pasteurized yogurt, sweet acidophilus milk, and cultured milk in lactase-deficient individuals. Am J Clinl Nutr 40: 121923
  • Kılıç, S, 2001. Süt Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:542,451s.
  • Nergiz, A., Seçkin, A. K. 1995. L.acidophilus ve L.bifidus bakterileri kullanılarak elde edilen yoğurt benzeri fermente süt ürünlerinin önemi ve bu ürünlerden biyoğurt, bifiyoğurt ve biogardenin üretim teknolojisi. I. Spil Fen Bilimleri Kongresi 4-5 Eylül 1995 Manisa.
There are 12 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Halil Tosun This is me

Nükhet Nilüfer Demirel This is me

Publication Date June 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 4 Issue: 3

Cite

APA Tosun, H., & Demirel, N. N. (2006). Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda, 4(3), 13-16.
AMA Tosun H, Demirel NN. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda. June 2006;4(3):13-16.
Chicago Tosun, Halil, and Nükhet Nilüfer Demirel. “Lactobacillus Acidophilus Ve Bifidobakterlerin Özellikleri Ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”. Akademik Gıda 4, no. 3 (June 2006): 13-16.
EndNote Tosun H, Demirel NN (June 1, 2006) Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda 4 3 13–16.
IEEE H. Tosun and N. N. Demirel, “Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”, Akademik Gıda, vol. 4, no. 3, pp. 13–16, 2006.
ISNAD Tosun, Halil - Demirel, Nükhet Nilüfer. “Lactobacillus Acidophilus Ve Bifidobakterlerin Özellikleri Ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”. Akademik Gıda 4/3 (June 2006), 13-16.
JAMA Tosun H, Demirel NN. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda. 2006;4:13–16.
MLA Tosun, Halil and Nükhet Nilüfer Demirel. “Lactobacillus Acidophilus Ve Bifidobakterlerin Özellikleri Ve Süt Endüstrisinde Kullanımı”. Akademik Gıda, vol. 4, no. 3, 2006, pp. 13-16.
Vancouver Tosun H, Demirel NN. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobakterlerin Özellikleri ve Süt Endüstrisinde Kullanımı. Akademik Gıda. 2006;4(3):13-6.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).