BibTex RIS Cite

Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD

Year 2006, Volume: 4 Issue: 3, 37 - 41, 01.06.2006

Abstract

Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD

Year 2006, Volume: 4 Issue: 3, 37 - 41, 01.06.2006

Abstract

Tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte gıda ambalajlarının üzerindeki etiketleme ve üzerinde yazılan bilgilerin önemini daha da artırmıştır. Ürünün kimliği olan etiket, ürünlerin bileşim yüzdesi, katkı maddeleri, saklanması, kullanım şekli, saklanma koşulları, ürünün korunması konularında tüketiciyi bilgilendirmesi gibi amaçlarının yanında tasarımındaki fark ile tüketicinin seçimine yardımcı olarak ürünün satışında büyük rol oynar. 1-ETİKETBu makale gıdaların etiketlenmesine ait temel Etiket kısa tanımı ile bir ürünün özelliklerini ve bilgiler ve etiket çeşitlerinden bahsedilmiştir. Ayrıca bilgisayar teknolojilerin gelişmesiyle ortaya çıkan ve tüm ürünler için kullanılabilen hem üreticiye hem de tüketiciye sayısız avantajlar sağlayan çizgi kod barkod sisteminin özellikleri ve işlevselliği ayrıntılı tartışılmıştır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Yadigar Peker This is me

Cengiz Caner This is me

Publication Date June 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 4 Issue: 3

Cite

APA Peker, Y., & Caner, C. (2006). Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda, 4(3), 37-41.
AMA Peker Y, Caner C. Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda. June 2006;4(3):37-41.
Chicago Peker, Yadigar, and Cengiz Caner. “Gıdaların Etiketlenmesi Ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”. Akademik Gıda 4, no. 3 (June 2006): 37-41.
EndNote Peker Y, Caner C (June 1, 2006) Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda 4 3 37–41.
IEEE Y. Peker and C. Caner, “Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”, Akademik Gıda, vol. 4, no. 3, pp. 37–41, 2006.
ISNAD Peker, Yadigar - Caner, Cengiz. “Gıdaların Etiketlenmesi Ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”. Akademik Gıda 4/3 (June 2006), 37-41.
JAMA Peker Y, Caner C. Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda. 2006;4:37–41.
MLA Peker, Yadigar and Cengiz Caner. “Gıdaların Etiketlenmesi Ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”. Akademik Gıda, vol. 4, no. 3, 2006, pp. 37-41.
Vancouver Peker Y, Caner C. Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda. 2006;4(3):37-41.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).