Zeytinyağı, yüzyıllardır Akdeniz Havzası ve civarında zeytin meyvesinden Olea europeae L. sadece fiziksel yöntemler kullanılmak suretiyle elde edilen bitkisel bir yağdır. Gerek eşsiz lezzeti gerekse sağlık üzerine yaptığı olumlu etkiler nedeniyle, diğer bitkisel yağlara kıyasla daha fazla tercih edilmektedir. Bu makalede, zeytinyağını diğer yağlardan üstün yapan başlıca özellikler tartışılmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2006 |
Published in Issue | Year 2006 Volume: 4 Issue: 3 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).