Bu araştırma sosyal çalışmacıların istihdamının refah devleti modellerinde farklılaşıp farklılaşmadığının belirlenmesini amaçlamaktadır. Böylelikle farklı refah devletlerinde sosyal çalışmacıları bekleyen süreçlerin neler olduğu ortaya konulmuş olacaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmanın yöntemini ülkelerin resmi istatistik verilerinde sosyal çalışmacıların istihdam durumları, genel istihdam verilerinin incelenmesi ve bunların analiz edilmesi oluşturmaktadır. Buradan elde edilen sonuçlar sosyal çalışma mesleğinde istihdam durumunun farklı refah ülkelerinde nasıl seyrettiğini, hangi faktörlerden etkilendiğini ortaya çıkarmıştır. Böylelikle çalışma refah devletlerini bu amaçla karşılaştırmaya tabi tutarak literatüre zenginlik kazandıracaktır. Çalışmada, Liberal refah rejimi için Amerika örneği, Muhafazakâr refah rejiminin öncüsü konumunda olan Almanya ve İskandinav refah rejimlerinde ise İsveç örneği incelenmiştir. Son olarak Türkiye’de sosyal çalışmanın son yıllardaki istihdam durumu ele alınarak mesleğin geleceği hakkında bir öngörü ortaya konulacak ve politika önerilerinde bulunulacaktır. Sosyal çalışma, toplumsal yaşamda bireylerin karşılaştıkları sorunların çözümünde önemli bir yere sahiptir. Hangi refah devleti olduğundan bağımsız olarak sosyal çalışmacıların istihdamı sosyal adalet ve toplumsal refahın sağlanması adına elzemdir. Çalışma, refah devleti modelleri bağlamında sosyal çalışmacıların istihdam durumunu ele alması nedeniyle sosyal politika ve sosyal hizmet alanları için önemli bilgiler sunmaktadır. Çalışma ile ortaya konan sonuçlar refah devleti modellerinde istihdamı etkileyen sosyal politika uygulamalarının yanı sıra demografik değişimler ve toplumsal olayların da önemli derecede etkili olduğunu göstermiştir.
This research aims to determine whether the employment of social workers varies across different welfare state models. In doing so, it will uncover the processes that await social workers in various welfare states. The study's method involves examining and analyzing the employment status of social workers, general employment data in the literature, and the official statistical data of countries. The analytical results from the research reveal the progression of employment situations within the social work profession across different welfare countries and the factors influencing these conditions. Thus, the study enriches the literature by comparing welfare states for this purpose. It examines the American example for the Liberal welfare regime, Germany as the pioneer of the Conservative welfare regime, and the Swedish model for Scandinavian welfare regimes. In addition, by discussing the recent employment situation of social work in Turkey, the study makes predictions about the future of the profession and offers policy recommendations. Social work plays an important role in dealing with the challenges individuals face in social life. Regardless of the welfare state model, employing social workers is essential for ensuring social justice and welfare. This study provides valuable insights into the fields of social policy and social service by addressing the employment situation of social workers in the context of welfare state models. The findings indicate that demographic changes, social events, and social policy practices significantly impact employment within welfare state models.
Employment employment of social workers example of welfare states
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Politika ve Yönetim (Diğer) |
Bölüm | Tüm Sayı |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Nisan 2024 |
Gönderilme Tarihi | 7 Eylül 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 11 Sayı: 24 |
MAKALE DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Yazar tarafından gönderilen bir makale, gönderim tarihinden itibaren 10 gün içinde dergi sekreteri tarafından makalenin, telif sözleşmesinin ve benzerlik raporunun (Turnitin programı) eksiksiz ve düzgün bir şekilde gönderilip gönderilmediği yönünden incelenir. İstenilen bu dosyalar eksiksiz ve düzgün bir şekilde gönderilmiş ise makale; ikinci aşamada derginin yayın çizgisine uygun olup olmadığı yönünden değerlendirilir. Bu süreçte makale yayın çizgisine uygun değilse yazara iade edilir. Makale yayın çizgisine uygun ise şablona uygun bir şekilde gönderilip gönderilmediği yönünden değerlendirilir. Şayet makale şablona uyarlanıp gönderilmemiş ise değerlendirme sürecine alınmaz. Bu süreçte yazarın derginin belirlediği şartlara uygun bir şekilde sisteme makale yüklemesi beklenir. Makale şablona uygun bir şekilde hazırlanıp gönderilmiş ise son aşamada makale derginin yayın ilkeleri, yazım kuralları, öz, abstract, extented abstract, kaynakça gösterimi vb. yönlerden incelenir. Bu ayrıntılarda makalede bir sorun varsa yazarın bu hususları tamamlaması istenir ve verilen süre içerisinde eksiksiz bir şekilde yeniden makaleyi göndermesi istenir.
Tüm bu aşamaları geçen makale, editör tarafından bilimsel yeterliliğinin denetlenmesi amacıyla ikinci 7 günlük süre içerisinde çalışmaya uygun iki hakeme değerlendirmeleri için gönderilir. Hakemlerin değerlendirme süreleri 15 gündür. Bu süre zarfında hakemlik görevini tamamlamayan bir hakem olursa ilgili hakeme değerlendirmeyi tamamlaması için 7 günlük ek süre verilebilir. Bu süre zarfında hakem görevini yerine getirmezse yerine yeni bir hakem ataması yapılır. En az iki hakemden gelen raporlar olumlu ise makale yayın aşamasına alınır. Hakem raporlarından birisi olumlu diğeri olumsuz ise makale üçüncü bir hakeme gönderilir. Üçüncü hakem raporu da olumsuz ise makale ret edilir. Üçüncü hakemin değerlendirmesi olumlu ise makaleyle ilgili hakem raporları dergi alan editörlerinden oluşan Editörler Kurulu tarafından incelenir. Makalenin yayınlanmasıyla ilgili nihai karar alan editörlerinden oluşan Editörler Kurulu tarafından verilir. Hakem raporlarının yetersiz ve tatmin etmekten uzak olması veya İngilizce editör tarafından abstract ve extented abstract’ın yetersiz görülmesi hallerinde de yine makaleyle ilgili son karar Editörler Kurulu tarafından verilir. Tüm bu aşamalardan geçen bir makale en yakın sayıya yayınlanmak üzere eklenir. İlgili sayıda yer kalmaması halinde makalenin yayımı bir sonraki sayıya kaydırılır. Bu durumda ve tüm değerlendirme sürecinde yazar isterse makalesini geri çekme hakkına sahiptir. Ancak bu durumu dergiye bildirmesi gerekir. Makale gönderim tarihinden makalenin yayına kabul tarihine kadar tüm bu işlemler için ortalama 3 aylık bir süre öngörülmektedir.