Antalya'nın gerek iklim koşulları, gerekse arazi yapısı farklı hayvan yetiştiriciliğine olanak vermektedir. Halen Türkiye keçi, sığır ve koyun varlığının sırasıyla %66, %1.5 ve %0.6 'sini oluşturan Antalya’da hayvancılığı geliştirmek amacıyla kapsamlı çalışmalar bugüne kadar yeterli ölçüde yapılamamıştır.
Bölge hayvanlarının kaba yem gereksinimleri sap-saman, çayır meralar ve yem bitkileri alanlarından sağlanmaktadır. Hayvan varlığının % 84.8’i küçükbaş hayvanlardan oluşmakta ve bunlar yarı dağlık-yarı makilik bölümlerin kurak meralarının optimal kullanımında çok büyük rol oynamaktadırlar.
Türkiye çayır-meria ve yem bitkileri alanlarının %0.47'sine sahip olan Antalya'da hayvanların kaba yem gereksinimi karşılanamamaktadır. Son zamanlarda yonca, korunga, fiğ, sudan otu ve hayvan pancarı ekilişinde bir artış olmakla birlikte, henüz yeterli üzeyde değildir.
Climate and land structure allows different animal husbandry Antalya has goats, cows and sheeps with the percentages of 6 %, 1.5 % and 0.6 % of the country's animal population respectively.
Animal feeds are obtained from hays, pasture lands and forage crops. Animal population 84.8 %, of it sheeps and goats, plays important roles on uses of pasture lands in mountains areas.
Antalya has 0.47% of the Turkey's forage crop lands can not supply enough hay for animal feeding. Lately, alfa alfa, sain foin, common vetch, forage sorghum and beets for fodder production in being increased but not to enough level in order to raise animal husbandry levels.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1997 |
Published in Issue | Year 1997 Volume: 10 Issue: 1 |