BibTex RIS Cite

Osmanlı Minyatürlerinde Ve Batı Güzel Sanatlarında Evrenin Yaradılışı Miti

Year 2012, Volume: 5 Issue: 9, 0 - 0, 08.03.2012

Abstract

     Evrenin yaradılışı tüm inanç sistemlerde seslendirilen, görselleştirilen ve araştırılan bir konu olmuştur. İnsanın varoluşu kadar insandan öncesinin ve insanın çevresinin varoluşu da aynı temel problemin bir parçası olma durumunu sürdürmektedir.

   Bu çalışma bilimsel tarama modeline göre hazırlanmış olup, temel hedefi Osmanlı kültürü ve minyatürlerindeki “yaradılış” miti ile Yunan Mitolojisine dayalı Batı görsel sanatlarındaki “yaradılış” miti arasındaki benzerlikleri ve farkları değerlendirerek görsel iletişimdeki yerlerini belirlemektir. Kuşkusuz gerek Osmanlı minyatürleri gerekse Yunan mitolojisini temel alan Batı sanatı başlı başına geniş araştırma alanlarıdır. Burada amaçlanan konuya ilişkin genel bir görüş açısını ortaya koyabilmektir. Konunun başka araştırmacılar tarafından derinleştirilebileceğine ve bu açıdan bilim dünyasına, özellikle de görsel sanatlar alanındaki karşılaştırmalı çözümlemelere iyi ve nitelikli bir örnek olarak kazandırılabileceğine inanılmaktadır.

Year 2012, Volume: 5 Issue: 9, 0 - 0, 08.03.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Akdeniz Sanat Dergisi
Authors

Eylem Tataroğlu

Publication Date March 8, 2012
Submission Date December 7, 2014
Published in Issue Year 2012 Volume: 5 Issue: 9

Cite

APA Tataroğlu, E. (2012). Osmanlı Minyatürlerinde Ve Batı Güzel Sanatlarında Evrenin Yaradılışı Miti. Akdeniz Sanat, 5(9).

For the issue of Jaunary 2020, last date of submission is November 1. To this date, you can submit your papers via Dergipark.