BibTex RIS Cite

Geleneksel Sanatların Ötekileştirilmesi Sorunu

Year 2013, Volume: 6 Issue: 12, 0 - 0, 25.12.2013

Abstract

Kültürel ve sanatsal olgular toplumların geçmişte yaptıkları ile gelecekte yapacakları, dolayısıyla da şuan içinde yaşanılan dönemde yaptıkları üretimler ile yakından ilişkilidir. Dolayısıyla sanatçı içinden çıkmış olduğu kültürün kendine kazandırdığı birikimlerle orantılı olarak üretim yapabilen kişidir. Sanatçının yapmış olduğu üretim zihinsel ve tasarımsal sürecinde hakim olabildiği malzemenin kullanım olanakları ile orantılı olarak hayata geçebilmektedir.

Hayata geçirilen yaratının sahip olduğu plastik, ritmik, fonetik ya da tüm bunların karma formu sanatçının kendini ifade etme tercihi ve yeteneği ile ilişkilidir. Kullanılan malzeme ve bu malzemenin tasarımsal veya düşünsel aktarımındaki bazı elamanların geçmiş ya da yaşanılan anın beğenileri bağlamında kullanılması, ortaya çıkan yaratının geleneksel veya modern gibi isimler ile anılmasına da neden olmaktadır. Bununla birlikte sanat ve kültür alanında geleneksel olarak adlandırılan davranış ve algı süreçlerinin çağdaş dünyada doğru bir şekilde algılanabilmesi, içine tarihi süreçlerini de alacak boyutta, doğru bir sentez iradesinin irdelenmesiyle mümkün olabilmektedir.

Bu bildiride Sanatta Geleneksel olarak adlandırılma ve sınıflandırmanın sanat ortamı içerisinde karşılaşılan öteki olma durumu tartışılmıştır.

Year 2013, Volume: 6 Issue: 12, 0 - 0, 25.12.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Akdeniz Sanat Dergisi
Authors

Serkan İlden

Publication Date December 25, 2013
Submission Date February 10, 2016
Published in Issue Year 2013 Volume: 6 Issue: 12

Cite

APA İlden, S. (2013). Geleneksel Sanatların Ötekileştirilmesi Sorunu. Akdeniz Sanat, 6(12).

For the issue of Jaunary 2020, last date of submission is November 1. To this date, you can submit your papers via Dergipark.