ELAZIĞ YÖRESİ SOFRA ADABINDAN MİSAFİR AĞIRLAMAYA TÜRK HALK GELENEKLERİ VE İNANIŞLARI
Abstract
References
- Şenay Adsız (2011), Baskil (Elazığ) İlçesindeki Yaygın Halk İnanışları, Elazığ, (Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Tezi).
- Servet Kaya (2010), Elazığ (Kovancılar) Halk İnanışları ve Halk Hekimliği Örnekleri, Elazığ, (Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Tezi).
- Miray Ünsal (2012), Elazığ Folklorundan Örnekler, (Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Tezi).
- İshak Sunguroğlu (1968), Harput Yollarında I-II-III-IV, İşaret Yayınları, İstanbul.
- Ebru Şenocak (2002), “Elazığ Mutfağı ve Yöresel Yemekleri”, Yemek Kitabı (Tarih-Halkbilimi-Edebiyat), (haz. Sabri Koz), Kitabevi Yayınları, 388-423.
- Esma Şimşek (2010), “Türk Halk Anlatılarında Misafirperverlik Olgusu ve PsikoSosyal Açıdan Değerlendirilmesi” Uluslararası Türk Dilinin ve Edebiyatının Yayılma Alanları Bilgi Şöleni, 7-9 Ekim 2010, Kayseri, s. (Basım aşamasındadır).
- Abdullah Taşkın (1997), Kuyulu Köyü (Elazığ) Monografyası, Elazığ (Fırat Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Lisans Tezi)
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Authors
Ebru Şenocak
This is me
Publication Date
May 1, 2014
Submission Date
-
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2014 Volume: 2 Number: 3