Elazığ yöresi, halk mutfağından, gelenek göreneklerine kadar kültürel değerlerine sahip çıkmış, gelenekselliğini en canlı şekilde yaşatmaya çalışmış illerimizden birisidir. Binlerce çeşit yemeği ile damak tadımıza hitap eden Elazığ, uğramadan geçilmemesi gereken bir lezzet ilidir. Çorbasından erişte, tarhana, katma karıştırma, ayranlı çorba, kurutlu çorba, kellecoş, loik çorbası, tutmaç çorbası, döğme çorbası, omaçlı çorba vb. gibi ekmeğine tandır ekmeği, taş ekmeği, açık ekmek, sac ekmeği, çekme ekmek, peynirli ekmek, yağlı ekmek, yufka petil ekmeği, nohut ekmeği, açık ekmek, fodula vb. gibi pilavından tirit, keşkek, bulgur pilavı, muhaşerli pilav, erişte pilavı, batma, sulu pilav vb. gibi yemeğine sırın, borani, pirpirim boranisi, yoğurtlu köfte, kındikli köfte, bumbar dolması, içli köfte, tavşan gömmesi, güveç, karnıyarık, süslü fidoş, etli kofikli dolma, ışkınlı yemek, kenger yemeği, kuzu kulağı yemeği, kadın budu köfte, söğürtme, mıhlama vb. gibi kadar pek çok yemek çeşidine sahip olan Elazığ, Anadolu’nun zengin halk mutfağında ilk sıraları almaktadır. Şenocak 2002: 388-423
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | May 1, 2014 |
Published in Issue | Year 2014 Volume: 2 Issue: 3 |