BibTex RIS Cite

An Experimental Investigation About the Effect of Loop Structures Differences on Elastic Properties of Franse, Tricot and Tuch Warp Knitted Fabrics

Year 2006, Volume: 6 Issue: 1, 23 - 49, 01.06.2006

Abstract

İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA

Year 2006, Volume: 6 Issue: 1, 23 - 49, 01.06.2006

Abstract

Bu çalışmada, açık ve kapalı ilmek yapılarının çözgülü örme kumaşların bir takım fiziksel özelliklerini etkileme şekli araştırılmıştır. Bu amaçla akrilik (PAC), polyester (PES) ve pamuk iplikleri kullanılarak franse, triko ve tuch örgülerinin açık ve kapalı ilmekli türlerini içeren numuneler üretilmiştir. Bu numuneler üzerinde ilmek iplik uzunluğu ölçümü, toplam uzama ve kalıcı uzama testleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar ilmek yapısı, örgü türü ve hammadde türüne göre istatistikî olara değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmelere göre, numunelerin toplam uzama ve kalıcı uzama özellikleri üzerinde hammadde türü, örgü türü ve ilmek yapısının tek başına belirleyici olmadıkları anlaşılmıştır. Toplam uzama ve kalıcı uzama özellikleri üzerinde hammadde türü ve örgü türünün diğerlerine göre daha etkili olduğu ve belirtilen özellikler üzerinde ikisinin ortak bir etkiye sahip olduğu anlaşılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mevlüt Tercan This is me

Publication Date June 1, 2006
Submission Date August 8, 2015
Published in Issue Year 2006 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Tercan, M. (2006). İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 6(1), 23-49.
AMA Tercan M. İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. June 2006;6(1):23-49.
Chicago Tercan, Mevlüt. “İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6, no. 1 (June 2006): 23-49.
EndNote Tercan M (June 1, 2006) İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6 1 23–49.
IEEE M. Tercan, “İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 6, no. 1, pp. 23–49, 2006.
ISNAD Tercan, Mevlüt. “İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6/1 (June 2006), 23-49.
JAMA Tercan M. İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;6:23–49.
MLA Tercan, Mevlüt. “İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 6, no. 1, 2006, pp. 23-49.
Vancouver Tercan M. İLMEK YAPILARINDAKİ FARKLILIĞIN FRANSE, TRİKO VE TUCH ÇÖZGÜLÜ ÖRME KUMAŞLARININ ELASTİKİYET ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;6(1):23-49.