BibTex RIS Cite

Glutathione Redüktaz Enziminin Gammarus pulex'ten Saflaştırılması ve Biyokimyasal Yönden Karakterizasyonu

Year 2007, Volume: 7 Issue: 1, 49 - 54, 01.06.2007

Abstract

GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX'TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU

Year 2007, Volume: 7 Issue: 1, 49 - 54, 01.06.2007

Abstract

Uzun yıllardan beri tatlı su amfıpodları, ekotoksikolojik çalışmalarda kullanılan en popüler canlı guruplarından birisi olmuştur. Dünyanın birçok bölgesinde yaygın olarak bulunması, elde edilebilme ve toplama kolaylığı, laboratuvar koşullarında yaşatılabilmesi konusunda büyük sorunlar çıkmayışı gibi avantajlarının yanı sıra bir çok toksik maddeye karşı da duyarlı bir organizmadır.
Glutatyon redüktaz enzimi hücrede okside glutatyonu redükte glutatyona dönüştürmeden sorumlu olan ve tüm dokularda tespit edilen flavoprotein yapısında bir enzimdir. Enzimin fonksiyonu hücrenin oksidatif strese karşı korunmasında ve deoksiribonükleotitleriıı üretiminde rol almasıdır. Bu çalışmada sucul bir omurgasız olan ve balıkların besinini teşkil eden Gammarus pulex ’ deki glutatyon redüktaz enzimi 14 basamakta pürifıye edilmiş ve SDS-PAGE elektroforez yöntemi ile molekül ağırlığı tespit edilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İsmail Poyraz This is me

Mehtap Kutlu This is me

Gözde Aydoğan This is me

Publication Date June 1, 2007
Submission Date August 8, 2015
Published in Issue Year 2007 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Poyraz, İ., Kutlu, M., & Aydoğan, G. (2007). GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 7(1), 49-54.
AMA Poyraz İ, Kutlu M, Aydoğan G. GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. June 2007;7(1):49-54.
Chicago Poyraz, İsmail, Mehtap Kutlu, and Gözde Aydoğan. “GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7, no. 1 (June 2007): 49-54.
EndNote Poyraz İ, Kutlu M, Aydoğan G (June 1, 2007) GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7 1 49–54.
IEEE İ. Poyraz, M. Kutlu, and G. Aydoğan, “GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 7, no. 1, pp. 49–54, 2007.
ISNAD Poyraz, İsmail et al. “GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7/1 (June 2007), 49-54.
JAMA Poyraz İ, Kutlu M, Aydoğan G. GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;7:49–54.
MLA Poyraz, İsmail et al. “GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 7, no. 1, 2007, pp. 49-54.
Vancouver Poyraz İ, Kutlu M, Aydoğan G. GLUTATHİONE REDÜKTAZ ENZİMİNİN GAMMARUS PULEX’TEN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN KARAKTERİZASYONU. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;7(1):49-54.