BibTex RIS Cite

Farklı Tane Boyutlarında Frit Katkısı İle Düşük Sıcaklıklarda Pişirilmiş Vitrifiye Massesi Teknik Özelliklerinin Araştırılması

Year 2009, Volume: 9 Issue: 3, 257 - 260, 01.12.2009

Abstract

References

  • Schulle W., Trends and Problems in the Development of the Porcelain Fring Process, İnterceram 52 (2003) [4], 192-196
  • Rasch H., Massschneidern von Gefügen für den Schnellbrand, cfi/Ber. DKG 74 (1997) [10], 639- 647
  • Naumann, G., Brenntemperatursenkung bei Hartporzellan von 1390 ºC auf 1300 ºC durch Einsatz von Mineralisatoren, Silikattechnik 25 (1974), 193-195
  • Kartal, A., Schulle, W., Untersuchungen zur Herstellung von Porzellan bei verringerten Brenntemperaturen, cfi/Ber. DKG 81 (2004) [5], D20- D23.
  • Kartal A., Tozlu, H.M., Yer Karosu Astar Tabakasının Su emme Kabiliyetini Etkileyen Bazı Parametrelerin Araştırılması, Seramik Türkiye Seramik federasyonu Dergisi no.3 s.70-73, Ocak- Mart 2004
  • Kartal A., Tozlu, H.M., Yer Karosu Astar Tabakasının Su emme Kabiliyetini Etkileyen Bazı Parametrelerin Araştırılması, Seramik Türkiye Seramik federasyonu Dergisi no.3 s.70-73, Ocak- Mart 2004

FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Year 2009, Volume: 9 Issue: 3, 257 - 260, 01.12.2009

Abstract

Bu çalışma kapsamında endüstriyel bir vitrifiye massesine farklı sürelerde öğütülmüş, dolayısıyla farklı tane boyutlarına sahip frit katkısının ürün teknik özellikleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla farklı sürelerde öğütülmüş bir frit, standart bir masseye ayrı %3 oranlarında eklenerek numune masse karışımları hazırlanmıştır. İçi dolu döküm yoluyla şekillendirilerek elde edilen çubuk numuneler etüvde kurutulup, laboratuar kamara fırınında 1100, 1150 ve 1200 º C gibi değişik sıcaklıklarda 30 dakika bekletme süreleri ile pişirildikten sonra pişme küçülmeleri, üç nokta eğme mukavemetleri ve su emme oranları test edilmiştir. Çalışmada elde edilen verilere göre masseye frit ve öncelikle ince frit katkısının katkısız numunelere göre sinterlenme derecesini artırdığı, su emme oranlarını düşürdüğü, küçülmeleri ve mukavemetleri artırdığı tespit edilmiştir

References

  • Schulle W., Trends and Problems in the Development of the Porcelain Fring Process, İnterceram 52 (2003) [4], 192-196
  • Rasch H., Massschneidern von Gefügen für den Schnellbrand, cfi/Ber. DKG 74 (1997) [10], 639- 647
  • Naumann, G., Brenntemperatursenkung bei Hartporzellan von 1390 ºC auf 1300 ºC durch Einsatz von Mineralisatoren, Silikattechnik 25 (1974), 193-195
  • Kartal, A., Schulle, W., Untersuchungen zur Herstellung von Porzellan bei verringerten Brenntemperaturen, cfi/Ber. DKG 81 (2004) [5], D20- D23.
  • Kartal A., Tozlu, H.M., Yer Karosu Astar Tabakasının Su emme Kabiliyetini Etkileyen Bazı Parametrelerin Araştırılması, Seramik Türkiye Seramik federasyonu Dergisi no.3 s.70-73, Ocak- Mart 2004
  • Kartal A., Tozlu, H.M., Yer Karosu Astar Tabakasının Su emme Kabiliyetini Etkileyen Bazı Parametrelerin Araştırılması, Seramik Türkiye Seramik federasyonu Dergisi no.3 s.70-73, Ocak- Mart 2004
There are 6 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Reyhan Gözel This is me

Taner Kavas This is me

Ali Kartal This is me

Publication Date December 1, 2009
Submission Date August 8, 2015
Published in Issue Year 2009 Volume: 9 Issue: 3

Cite

APA Gözel, R., Kavas, T., & Kartal, A. (2009). FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 9(3), 257-260.
AMA Gözel R, Kavas T, Kartal A. FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. December 2009;9(3):257-260.
Chicago Gözel, Reyhan, Taner Kavas, and Ali Kartal. “FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 9, no. 3 (December 2009): 257-60.
EndNote Gözel R, Kavas T, Kartal A (December 1, 2009) FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 9 3 257–260.
IEEE R. Gözel, T. Kavas, and A. Kartal, “FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 9, no. 3, pp. 257–260, 2009.
ISNAD Gözel, Reyhan et al. “FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 9/3 (December 2009), 257-260.
JAMA Gözel R, Kavas T, Kartal A. FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2009;9:257–260.
MLA Gözel, Reyhan et al. “FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 9, no. 3, 2009, pp. 257-60.
Vancouver Gözel R, Kavas T, Kartal A. FARKLI TANE BOYUTLARINDA FRİT KATKISI İLE DÜŞÜK SICAKLIKLARDA PİŞİRİLMİŞ VİTRİFİYE MASSESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2009;9(3):257-60.