Diyet
lifi, sindirim enzimlerine dirençli bir grup gıda bileşeni olarak tanımlanmakta
olup başlıca kaynakları tahıl, meyve ve sebzelerdir. Diyet lifi, başta kolon
kanseri olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kabızlık gibi birçok
hastalığın önlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Diyet lifi, teknolojik ve
fonksiyonel özellikleri nedeniyle gıda teknolojisinde önem arz eder. Ayrıca
düşük enerjili gıda üretimlerinde formülasyonun oldukça önemli bir bileşenidir.
Günümüzde sağlıklı beslenen tüketicilerin sayısının artması, diyet lif içeriği
yüksek gıdaların tüketimine olan ilgiyi de giderek arttırmaktadır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | January 31, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 3 Issue: 1 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.