Ankara koşullarında yürütülen bu araştırmada yonca, korunga, kılçıksız brom ve otlak ayrığı bitkilerinde kuru ot verimi vBazı Çok Yıllık Yem Bitkilerinde Kuru Ot Verimi ile ilişkili Karakterlerin Korelasyon ve Path Analizi ile Saptanması
e diğer bazı karakterler arasındaki ilişkiler ve bu özelliklerin kuru ot verimi üzerine doğrudan ve dolaylı etkileri incelenmiştir. 2000-2002 yıllarında üç yıl süren araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, yonca, korunga, kılçıksız brom ve otlak ayrığında kuru ot verimini artırmak için yapılacak seleksiyon çalışmalarında kuru madde verimi ve ham protein verimi özelliklerinin dikkate alınması gerektiği bulunmuştur. Bunun yanında yüksek kuru ot verimi için doğal bitki boyu ve ana sap uzunluğunun da önemli kriterler olduğu saptanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Engineering |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 2004 |
Submission Date | January 1, 2004 |
Published in Issue | Year 2004 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).