Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2000, , - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001000

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Bazı Mısır Çeşitlerinde Yığın İçerisinde Oluşan Basınç Düşümlerinin Matematiksel Modeilemesi

Year 2000, , - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001000

Abstract

Tarımsal ürünlerde basınç düşümü ile hava akımı arasındaki ilişkiler havalandırma ve kurutma sistemlerinin tasarımında önemli bir rol oynamaktadır Bu çalışmada ikinci ürün olarak ekimi yapılan şeker ve cin mısırının geliştirilen deney düzeneğinde oluşturdukları basınç düşümleri belirlenmiş ve üç matematiksel modelle karşılaştırılarak modellerin duyarlılığı ortaya konulmuştur. Ayrıca bu İki ürün İçin deneysel verilerden yararlanarak bir matematiksel model geliştirilmiştir Vantilatör 0.012. 0 014, 0 016, 0.018 ve 0.020 m’/a.m’ olmak üzere S farklı hava akımında çalıştırılmıştır. Yüksekliği 6 cm olan 6 yığın yüksekliği dikkate alınarak denemeler gerçekleştirilmiştir.
Yapılan varyans analizlerinde ürün, hava akımı ve yığın yüksekliği parametrelerinin basınç düşümü üzerine etkisi önemli bulunmuştur (p<0.01). Hava akımı ve yığın yüksekliğinin artması basınç düşümünü artırmıştır. Bu artış cin mısırında daha fazla olmuştur. Geliştirilen matematiksel modelde ortalama standart sapma değerleri diğer üç modelden daha düşük bulunmuştur.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Ramazan Öztürk This is me

Publication Date January 1, 2000
Submission Date January 1, 2000
Published in Issue Year 2000

Cite

APA Öztürk, R. (2000). Bazı Mısır Çeşitlerinde Yığın İçerisinde Oluşan Basınç Düşümlerinin Matematiksel Modeilemesi. Journal of Agricultural Sciences, 06(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001000

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).