Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2000, , - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001006

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Hıyar Turşularının Düşük Tuz Konsantrasyonlarında Depolanması Üzerine Bazı Koşulların Etkileri

Year 2000, , - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001006

Abstract

Denge durumunda %3, %4 NaCI ve 0, 0,025, 0,05 M Ca-asetat İçeren salamuralarda fermente edilen hıyar turşuları farklı depolama sıcaklıklarında (4, 2O°C) ve değişik sürelerde (3, 6 ay), pastörize edilerek (70’C, 15 dakika) ve edilmeden depolanmıştır 3 ve 6 ay depolama sonunda, salamuradaki kimyasal ve mikrobiyolojik değişmeler ve hıyar turşusunun doku sertliği belirlenmiştir.
Salamuraya ilave edilen Ca-asetat hıyar dokusu sertliğini %26,91 düzeyine kadar artırırken, Ca-asetat içermeyen salamura İçerisinde depolanan hıyar turşularında %37,93 düzeyine kadar ulaşan yumuşama gözlenmiştir. Pastörizasyon İşlemi (70°C, 15 dakika) laktik asit bakterisi ve maya gelişmesini engellemiş, aynı zamanda hıyar dokusu sertliğinin korunmasına yardımcı olmuştur.
Bu çalışmanın sonuçları, salamuradaki NaCI ve Ca-asetat konsantrasyonlarının hıyar turşusunun sertliğini, açık bir biçimde, etkilediğini göstermektedir. Böylece; salamuraya Ca” bileşikleri ilavesi, anaerob koşulların sağlanması, düşük sıcaklıklarda depolama ve pastörizasyon gibi bazı uygulamalar yardımıyla, hıyar turşularının, düşük tuz konsantrasyonlarında bile, depolanmaları mümkün olabilecektir

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Filiz Özçelık This is me

Publication Date January 1, 2000
Submission Date January 1, 2000
Published in Issue Year 2000

Cite

APA Özçelık, F. (2000). Hıyar Turşularının Düşük Tuz Konsantrasyonlarında Depolanması Üzerine Bazı Koşulların Etkileri. Journal of Agricultural Sciences, 06(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001006

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).