Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2001, , 0 - 0, 01.01.2001
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000622

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi

Year 2001, , 0 - 0, 01.01.2001
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000622

Abstract

Bu araştırmada Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü bahçesinde bulunan ve daha önceki yıllarda selekte edilen Tombul, Palaz, Kalınkara, Çakıldak ve Sivri çeşitlerine ait ocaklarda belirlenen ana dallardan alınan kabuk örneklerindeki fruktoz, glukoz, sakaroz ve toplam karbonhidrat düzeyleri saptanmıştır. İki farklı yılda her ay alınan örneklerde şeker analizleri Boehrlnger enzimatik yöntemle belirlenmiştir.
Kabuk dokularında belirlenen fruktoz, glukoz, sakaroz ve toplam karbonhidrat miktarlarının, çeşitlerin hemen tümünde yaz aylarında düşük, kış aylarında ise daha yüksek düzeylerde olduğu saptanmıştır. Yaz ayları ortalamalarına göre çeşitlerdeki D-fruktoz 0.347-0.434 g/L, D-glukoz 0,068-0.581 g/L, sakaroz ise 0.301-1.097 g/l olarak bulunmuştur. Kış ayları ortalamalarına göre ise çeşitlerdeki D-fruktoz miktarlarının 0.684-3.506 g/L, D-glukoz miktarlarının 0 8551.769, sakaroz miktarlarının ise 0 809-3.584 g/L olduğu saptanmıştır. Karbonhidrat miktarları ilkbahar aylarında hafif yükselen bazı çeşitlerde ise azalan bir seyir izleyerek, yaz aylarında daha düşük ve stabil sayılabilecek bir değişim göstermekte, sonbahar aylarından itibaren artmaya başlamaktadır. Bu artışın özellikle sonbahar sonu-erken kış dönemlerinde ve kış aylarında daha yüksek olduğu belirlenmiştir

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

İlhami Köksal This is me

Publication Date January 1, 2001
Submission Date January 1, 2001
Published in Issue Year 2001

Cite

APA Köksal, İ. (2001). Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. Journal of Agricultural Sciences, 07(02). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000622
AMA Köksal İ. Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. J Agr Sci-Tarim Bili. January 2001;07(02). doi:10.1501/Tarimbil_0000000622
Chicago Köksal, İlhami. “Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Sciences 07, no. 02 (January 2001). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000622.
EndNote Köksal İ (January 1, 2001) Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. Journal of Agricultural Sciences 07 02
IEEE İ. Köksal, “Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi”, J Agr Sci-Tarim Bili, vol. 07, no. 02, 2001, doi: 10.1501/Tarimbil_0000000622.
ISNAD Köksal, İlhami. “Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Sciences 07/02 (January 2001). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000622.
JAMA Köksal İ. Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2001;07. doi:10.1501/Tarimbil_0000000622.
MLA Köksal, İlhami. “Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Sciences, vol. 07, no. 02, 2001, doi:10.1501/Tarimbil_0000000622.
Vancouver Köksal İ. Doğu Karadeniz Bölgesi Fındıklarında Bitki Bünyesindeki Karbonhidrat Düzeyinin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2001;07(02).

Journal of Agricultural Sciences is published as open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).