Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2001, , 0 - 0, 01.01.2001
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000632

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri

Year 2001, , 0 - 0, 01.01.2001
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000632

Abstract

Bu çalışma soya küspesinin %50'si ve %100’ü yerine katılan ekmek mayası yan ürününün (EMYÜ) etlik piliçlerin canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yem değerlendirme sayısı ve bazı kesim özellikleri üzerine olan etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Denemede toplam 450 adet günlük Ross 306 erkek etlik civciv kullanılmıştır. Çalışmada herbırinde 150 adet günlük civciv bulunan (her tekerrür için 50 hayvan) 3 grup oluşturulmuştur. Altı haftalık deneme sonunda deneme sonu canlı ağırlığı (2328+27, 2169155, 1754135 g), canlı ağırlık artışı (2285127, 2126.155, 1711135 g). yem değerlendirme sayısı (1.9310.03, 2.1210.04, 2.5810.09) ve karkas ağırlığı (1658115, 1540137, 1201120 g) bakımından gruplar arasında çok önemli (P<0.01); karkas randımanı (%71 2110.63, 71.0510.94, 68 1710.90) ve yenilebilir iç organlar bakımından (%4.17t0.08, 4.1110.09, 5.0610.50) önemli (P<0.05) farklılıklar bulunmuştur. Yem tüketimi (4406187, 4513130, 4403170), sindirim sistemi ağırlığı (184.1+10, 183.7+8, 163.417 g), sindirim sistemi uzunluğu (231.3112, 223.815, 220.619 cm) ve abdominal yağ oranı (%1.1510.08, 1.0710.12, 1.0710.08) bakımından gruplar arasında görülen farklılık önemsiz bulunmuştur (P>0,05). Sonuç olarak etlik piliç karmalarına soya küspesinin %50'si ve %100’ü yerine EMYÜ'nün kullanılmasının dönem sonu canlı ağırlıkları, canlı ağırlık artışları, yem değerlendirme sayısı, karkas ağırlıklarını ve karkas randımanını olumsuz etkilediği saptanmıştır.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Güray Erener This is me

Publication Date January 1, 2001
Submission Date January 1, 2001
Published in Issue Year 2001

Cite

APA Erener, G. (2001). Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri. Journal of Agricultural Sciences, 07(02). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000632
AMA Erener G. Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri. J Agr Sci-Tarim Bili. January 2001;07(02). doi:10.1501/Tarimbil_0000000632
Chicago Erener, Güray. “Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans Ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri”. Journal of Agricultural Sciences 07, no. 02 (January 2001). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000632.
EndNote Erener G (January 1, 2001) Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri. Journal of Agricultural Sciences 07 02
IEEE G. Erener, “Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri”, J Agr Sci-Tarim Bili, vol. 07, no. 02, 2001, doi: 10.1501/Tarimbil_0000000632.
ISNAD Erener, Güray. “Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans Ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri”. Journal of Agricultural Sciences 07/02 (January 2001). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000632.
JAMA Erener G. Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri. J Agr Sci-Tarim Bili. 2001;07. doi:10.1501/Tarimbil_0000000632.
MLA Erener, Güray. “Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans Ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri”. Journal of Agricultural Sciences, vol. 07, no. 02, 2001, doi:10.1501/Tarimbil_0000000632.
Vancouver Erener G. Ekmek Mayası Yan Ürününün Etlik Piliçlerin Performans ve Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri. J Agr Sci-Tarim Bili. 2001;07(02).

Journal of Agricultural Sciences is published as open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).