AraŞtırma ..-aıeryalinin kök kerevizinde hasattan sonra oluşan kalitatif ve kantitatif değişim|er üzerlne depolama Ve ambalaJ etkilerini belirlemek amacı ile yürütülmüştüİ. Bu amaç|a, izmir tor kerevizi çeşidine ait örnekler O. ve 5"C :s :: akllk ve %85-90 oransal nem iÇeren soğutuculu dİpolar i|e soğutucusuz Jepoda. açıkta kasalarda ve 5 kg,lık delikli iorbalarda muhafaza edilmiŞtir. Muhafaİa süresince aylık aralı"klarla alınan örneklerde; ağırlık kaybı, öz rengi, kabuk '= oz kalınlığı, filizlenme ve kök]enme oranı, koflaşma ofan|, enfeksiyondan kaynaklanan kayıp miktarı, solunum hızı, '-:a eriyebilir toplam kuru madde miktarı ve polifenol oksidaz enzirnaktivitesi belirlenmiştir. Elde edilen buIgular kök ':'evizinde öz rengi değiŞiminin muhafaza süresinin be|iı,lenmesinde kulIanılamayacağını, ağırlık kaybının §e bu açıdan --;un bir kriter olduğunu göstermiŞtir- Ağırlık kaybının %B'e ulaşması ile köklerde pörsüme başlamaktadır Muhafaza ' -as nda enfeksiYon kaYnaklı kaYıPlar ise depo sıcaklığı ve amÖalajlamaya gore değişmektedir Elde edi]en sonuçlar ::: u o]arak değerlendirildiğinde, kök kerevizinin 0"C sıcaklık va %s6_go"-o;r;.;İ'r,";-koşr],Jnno" delikli pE
=-:a ajlarda 7 ay muhafaza edilebileceği sonucuna varı!mıştır,
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Green-House Growing and Treatment |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | August 1, 1999 |
Submission Date | January 28, 1999 |
Acceptance Date | July 28, 1999 |
Published in Issue | Year 1999 Volume: 05 Issue: 03 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).