Araştırma başlangıcında otuz beş baş.Turkgetdi koyunu kontrol (K). flushing l(Fl) ve flushing ll (FlI) olmak
üzere 3 gruba ayrılmıştır. Beş hafta süreyle grupıaroaİki ayrı iesıf yem iarması (kesii yem karması Fl" 142_6 g Hp/kg
KM, 2984 kcal ME/kg KM, korunmuş yağ içermeyen,i".ıiv",iıı, ı+ı g g_Hpıü,g KM, 2978 kcal ME/kg KM, korunmrış
yağ içeren) kulianılmıştır. vu.ı"..nin g*p'bazıMa u" g,nı,i;k oı,1.,k ü,apıld]ğı çalĞmada, K grubu hayvanları Fl karması
ile 0.B kgibaş, Fl grubu hayvanları Fl karması lıe ı*o"xgibaş ve niı grunu ııayvanıarı cla Fll karması ile 1,6 kg/baş
düzeyınde yemlenmişlerdir, jüsyon puanlarlndaki değişimler k, Fl ve Fll gruplarlıçin sırası ile
, ,*ffil.#3 ill"r:fff ;Tj!fi:Jlf -XT;İİl.'İ.İ".lİ;;:o,siio oiı ve o s+:]obao oıaiak gerçeklJşmiştir öanl ağırl k
artışlarü (p<0.01) ve kondüsyon puanı değişimluri tp,o]oiioaı,n,.,ından K grubu ile Fl ve Fli grupları arasındaki farklılıklar
önemli düzeyde bulunmuştur, Doğuran xovrn naş,nl'Jog,n x", ,iy,*, i grubunda 1,27l;ç ,272, Fl grubunda
1 66r O 2B4 ve Fll grubund a da 1.7Sto.217 o|arakg"r;"kı"şr]i, gruplar arasındaki iarklı!ık|arın önemli düzeyde oImadığı
saptanmıştır (P>0.05).
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | August 1, 1999 |
Submission Date | May 12, 1999 |
Acceptance Date | July 10, 1999 |
Published in Issue | Year 1999 Volume: 05 Issue: 03 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).