Research Article
BibTex RIS Cite

Usage of the Protected Fats in Flushing Rations: 1. Effects oi Live Weight, Body Condition Score and Litter Size

Year 1999, Volume: 05 Issue: 03, 87 - 92, 01.08.1999

Abstract

Araştırma başlangıcında otuz beş baş.Turkgetdi koyunu kontrol (K). flushing l(Fl) ve flushing ll (FlI) olmak
üzere 3 gruba ayrılmıştır. Beş hafta süreyle grupıaroaİki ayrı iesıf yem iarması (kesii yem karması Fl" 142_6 g Hp/kg
KM, 2984 kcal ME/kg KM, korunmuş yağ içermeyen,i".ıiv",iıı, ı+ı g g_Hpıü,g KM, 2978 kcal ME/kg KM, korunmrış
yağ içeren) kulianılmıştır. vu.ı"..nin g*p'bazıMa u" g,nı,i;k oı,1.,k ü,apıld]ğı çalĞmada, K grubu hayvanları Fl karması
ile 0.B kgibaş, Fl grubu hayvanları Fl karması lıe ı*o"xgibaş ve niı grunu ııayvanıarı cla Fll karması ile 1,6 kg/baş
düzeyınde yemlenmişlerdir, jüsyon puanlarlndaki değişimler k, Fl ve Fll gruplarlıçin sırası ile
, ,*ffil.#3 ill"r:fff ;Tj!fi:Jlf -XT;İİl.'İ.İ".lİ;;:o,siio oiı ve o s+:]obao oıaiak gerçeklJşmiştir öanl ağırl k
artışlarü (p<0.01) ve kondüsyon puanı değişimluri tp,o]oiioaı,n,.,ından K grubu ile Fl ve Fli grupları arasındaki farklılıklar
önemli düzeyde bulunmuştur, Doğuran xovrn naş,nl'Jog,n x", ,iy,*, i grubunda 1,27l;ç ,272, Fl grubunda
1 66r O 2B4 ve Fll grubund a da 1.7Sto.217 o|arakg"r;"kı"şr]i, gruplar arasındaki iarklı!ık|arın önemli düzeyde oImadığı
saptanmıştır (P>0.05).

References

  • Akyıldız, A. R., 1968. Yıımler BiIgisi Laboratuvar Kılavuzu, A.Ü.z.F. Yayınları Nıı 358, Ankara, 214 s.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Research Article
Authors

Yaman Yurtman This is me

Publication Date August 1, 1999
Submission Date May 12, 1999
Acceptance Date July 10, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 05 Issue: 03

Cite

APA Yurtman, Y. (1999). Usage of the Protected Fats in Flushing Rations: 1. Effects oi Live Weight, Body Condition Score and Litter Size. Journal of Agricultural Sciences, 05(03), 87-92.

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).