Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2003, Volume: 09 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.2003
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000856

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Ayçiçeği Tarımında Farklı Tohum Yatağı Hazırlama Yöntemlerinin Ekim Düzgünlüğü ve Bitkinin Gelişimine Olan Etkilerinin Belirlenmesi

Year 2003, Volume: 09 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.2003
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000856

Abstract

Bu araştırmada ayçiçeği taamında farklı tohum yatağı hazırlama yöntemlerinin ekim düzgünlüğüne ve bitkinin gelişimine olan etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla 8 farklı tohum yatağı hazırlama yöntemi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda sıra üzeri dağılım düzgünlüğü değerleri açısından tohum yatağı hazırlama yöntemleri arasında bir fark gözlenmemiştir. Bitkinin en önemli generatif özelliği olan verim değeri en fazla 215 4 kg/da ile SK (Sabit ayaklı kültivatör+ kombikürüm) yönteminde, en az ise 159.6 kg/da İle YD (Yaylı ayaklı kültivatör+diskli tırmık) yönteminde bulunmuştur. Ekim derinliği ve kök uzunluğu açısından yöntemler arasında fark bulunmuştur. Bulunan verim değerleri arasında istatistik olarak çok büyük farklılıklar olmadığından ayçiçeği üretiminde tohum yatağı hazırlama yöntemini seçerken maliyet açısından en uygun olan yöntemin seçilmesi gerekmektedir.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Birol Kayışoğlu This is me

Publication Date January 1, 2003
Submission Date January 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 09 Issue: 04

Cite

APA Kayışoğlu, B. (2003). Ayçiçeği Tarımında Farklı Tohum Yatağı Hazırlama Yöntemlerinin Ekim Düzgünlüğü ve Bitkinin Gelişimine Olan Etkilerinin Belirlenmesi. Journal of Agricultural Sciences, 09(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000856

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).