Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2004, Volume: 10 Issue: 02, - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000881

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Kebere (Capparis ovata Desf.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Farklı Ön Uygulamalar, Sıcaklık ve Işıklanmanın Etkileri

Year 2004, Volume: 10 Issue: 02, - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000881

Abstract

Bu araştırmada; çimlenme problemi olan kebere tohumlarına büyümeyi düzenleyici maddeler, fiziksel uygulamalar yapılarak çimlenme oranı yükseltilmeye çalışılmıştır. Ayrıca uygun çimlenme koşullarının belirlenmesi için çalışmalar yapılmıştır. Tohumlarda dormansinin kırılması için yapılan çalışmada buzdolabında ön üşütme, gibbereîlik asit (2000 ppm) ve potasyum nitrat (2000 ppm) la muamele, tohum kabuklarını çıtlatma ve bunların kombinasyonları uygulanmıştır. Uygun çimlenme koşullarının belirlenmesi için yapılan çalışmada tohumlar farklı sıcaklıklarda (15, 20, 2030 nC) ve değişik ortamlarda (karanlık, aydınlık, dönüşümlü karanlık (aydınlık) çimlendirilmiştir. Çimlenme oranları % 074 arasında değişmiş. En yüksek çimlenme oranı da + 4 °C sıcaklıkta buzdolabında ön üşütme yapılmış tohumlara GA3 + çıtlatma muamelesi uygulandıktan sonra gece / gündüz ortamda 20-30 °C sıcaklıkta % 74 oranında elde edilmiştir.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Durmuşali Söyler This is me

Publication Date January 1, 2004
Submission Date January 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 10 Issue: 02

Cite

APA Söyler, D. (2004). Kebere (Capparis ovata Desf.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Farklı Ön Uygulamalar, Sıcaklık ve Işıklanmanın Etkileri. Journal of Agricultural Sciences, 10(02). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000881

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).