Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2004, Volume: 10 Issue: 04, - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001028

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Beyşehir Gölü Kadife Balıklarının (Tinca tinca L., 1758) Et Verimi ve Vücut Kompozisyonu

Year 2004, Volume: 10 Issue: 04, - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001028

Abstract

Bu çalışmada, Beyşehir Gölü kadife balıklarının {Tınca tinca L., 1758) et verimi ve vücut kompozisyonu incelenmiştir. Beyşehir Gölü kadife balıklarının net (fileto), derili ve pullu-derili et veriminin sırasıyla %50,61 -70.58, %58,18-77,90 ve %59,98-79,60 arasında değiştiği, ortalama %59,74±0,25, %68,07±0,23 ve %69,78±0,23 olduğu saptanmıştır. Ham protein, ham yağ, ham kül ve su oranının ise % sırasıyla %16,53-19.72. % 2,08-2,89, %0,98-1.43 ve %76,39-80,00 arasında değiştiği ve ortalama %18,36t0,17, %2,46+0,03, %1,18±O,O2 ve %78.00±0,19 olduğu saptanmıştır.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Özge Zencir This is me

Publication Date January 1, 2004
Submission Date January 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 10 Issue: 04

Cite

APA Zencir, Ö. (2004). Beyşehir Gölü Kadife Balıklarının (Tinca tinca L., 1758) Et Verimi ve Vücut Kompozisyonu. Journal of Agricultural Sciences, 10(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001028

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).