Book Review
PDF BibTex RIS Cite

Ortadoğu Mutfak Kültürleri

Year 2023, Volume: 34 Issue: 1, 141 - 143, 30.04.2023

Abstract

Geçen sayıda başladığımız kitap tanıtımı yazılarına bu sayıda orijinal başlığı “Culinary Cultures of the Middle East” olan, Türkçeye “Ortadoğu Mutfak Kültürleri” başlığı ile çevrilen kitap ile devam ediyoruz. Sonraki yıllarda “A Taste of Thyme: Culinary Cultures of the Middle East” başlığı altında tekrar yayımlanmış olsa da, çevri, kitabın ilk baskısı üzerinden yapılmış. Kitap, 1992 yılında Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Araştırmaları Okulu’nun (School of Oriental and African Studies) bünyesindeki Yakın ve Orta Doğu Araştırmaları Merkezi (Center for Near and Middle East Studies) tarafından düzenlenen konferansta sunulan bildirilerin gözden geçirilmiş hallerine yer veriyor.

Culinary Cultures of the Middle East

Year 2023, Volume: 34 Issue: 1, 141 - 143, 30.04.2023

Abstract

We continue with the book introduction articles that we started in the last issue, with the original title of “Culinary Cultures of the Middle East”, translated into Turkish with the title of “Ortadoğu Mutfak Kültürleri”. Although the book was republished under the title “A Taste of Thyme: Culinary Cultures of the Middle East” in the following years, the translation was made on the first edition of the book. The book includes revised versions of the papers presented at the conference organized by the Center for Near and Middle East Studies at the University of London School of Oriental and African Studies in 1992.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Tourism (Other)
Journal Section Kitap Tanıtımı ve Değerlendirme
Authors

Nazmi KOZAK
It is not affiliated with an institution
0000-0002-0859-8874
Türkiye

Publication Date April 30, 2023
Published in Issue Year 2023 Volume: 34 Issue: 1

Cite

Bibtex @book review { atad1276945, journal = {Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi}, issn = {1300-4220}, eissn = {2822-4647}, address = {}, publisher = {Nazmi KOZAK}, year = {2023}, volume = {34}, number = {1}, pages = {141 - 143}, doi = {10.17123/atad.1276945}, title = {Ortadoğu Mutfak Kültürleri}, key = {cite}, author = {Kozak, Nazmi} }
APA Kozak, N. (2023). Ortadoğu Mutfak Kültürleri . Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi , 34 (1) , 141-143 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/atad/issue/71388/1276945
MLA Kozak, N. "Ortadoğu Mutfak Kültürleri" . Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 34 (2023 ): 141-143 <https://dergipark.org.tr/en/pub/atad/issue/71388/1276945>
Chicago Kozak, N. "Ortadoğu Mutfak Kültürleri". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 34 (2023 ): 141-143
RIS TY - JOUR T1 - Culinary Cultures of the Middle East AU - NazmiKozak Y1 - 2023 PY - 2023 N1 - DO - T2 - Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 141 EP - 143 VL - 34 IS - 1 SN - 1300-4220-2822-4647 M3 - UR - Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Anatolia: Journal of Tourism Research Ortadoğu Mutfak Kültürleri %A Nazmi Kozak %T Ortadoğu Mutfak Kültürleri %D 2023 %J Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi %P 1300-4220-2822-4647 %V 34 %N 1 %R %U
ISNAD Kozak, Nazmi . "Ortadoğu Mutfak Kültürleri". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 34 / 1 (April 2023): 141-143 .
AMA Kozak N. Ortadoğu Mutfak Kültürleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2023; 34(1): 141-143.
Vancouver Kozak N. Ortadoğu Mutfak Kültürleri. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2023; 34(1): 141-143.
IEEE N. Kozak , "Ortadoğu Mutfak Kültürleri", Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 34, no. 1, pp. 141-143, Apr. 2023, doi:10.17123/atad.1276945