Kaplıcalar sağlık açısından çok eskiden beri kullanılan alanlardır. Turizm faaliyetlerindeki yeni gelişmeler ile birlikte ortaya çıkan sağlık turizmi kapsamında değerlendirilmektedir. Kaplıcalar, günümüzde turistik aktivitenin çeşitlendiği yeni çekim alanları haline gelmiştir. Gözlek Kaplıcası uzun zamandan beri bilinmekle birlikte, özellikle 2005 yılından sonra yapılan tesislerle yeni gelişmeye başlayan bir termal turizm merkezidir. Günümüzde modern otel ve konaklama tesisleriyle yılda on binlerce insana hizmet vermektedir. Kaplıca, D-100 karayoluna yakın alması ve Amasya, Çorum, Tokat ve Samsun gibi önemli nüfus potansiyeline sahip olan merkezlere yakın olması dolayısıyla son yıllarda Karadeniz Bölgesi’nin hızla büyüyen termal turizm merkezleri arasındadır. Bu çalışma ile, Gözlek Kaplıcasının turizm potansiyeli ortaya koyarak, coğrafi açıdan tanıtımını yapmak ve böylece daha fazla ziyaretçiye hizmet vermesini sağlayarak içerisinde bulunduğu yörenin kalkınmasına destek vermektir.
Thermal Springs has been used for health services for a long time. They are considered as a new health tourism concept with the new developments in the tourism activities. Hot springs became new attraction centers within the touristic activities nowadays. Although Gözlek Hot Spring has been known for a long time, it became a tourism center with the new accommodation facilities after 2005. Today, it serves thousands of people with its modern hotel and other facilities. It has been developing fast in recent years as it is near the D-100 highway and situated between Amasya, Çorum, Tokat and Samsun which have great population potential. This study helps to support Gözlek Hot Spring to become a tourism center within its environment and to improve the economical life of the people and to introduce the complex to the people with its geographical description.
Keywords: Amasya, Gözlek Hot Spring, Health Tourism, Thermal Tourism.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | September 17, 2015 |
Submission Date | August 18, 2014 |
Published in Issue | Year 2014 Volume: 19 Issue: 32 |
Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License