BibTex RIS Cite

DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ

Year 2016, Volume: 26 Issue: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Abstract

Diş hekimliğinde periferik sinir yaralanmaları, rutin işlemler sırasında, cerrahi uygulamalarda veya travma sonucunda sıklıkla karşılaşılan olgulardır. Sinirin yapısı ve sinir hasarı mekanizmaları konusunda bilgi sahibi olmak, doğru teşhis ve tedavi için oldukça önemlidir. Sinir yaralanmalarının tedavisi, temel olarak medikal tedavi ve cerrahi tedavi olarak ikiye ayrılır. Medikal tedavinin sonuç vermediği hastalarda, muhtemel cerrahi tedavi için seçenek ve sonuçlarını bilmek, bu kritik komplikasyonda, doğru zamanlama ve uygulama açısından büyük önem arz etmektedir. Bu derlemenin amacı; diş hekimliği klinik uygulamalarında karşılaşıla- bilecek periferik sinir yaralanmaları sebeplerini hatırlamak ve mevcut kitap bilgileri ile güncel literatür bilgilerini harmanlayarak bu önemli komplikasyon hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Anahtar kelimeler: diş hekimliği; medikal tedavi; periferik sinir yaralanması; sinir cerrahisi

PERIPHERAL NERVE INJURY AND TREATMENT IN DENTISTRY

ABSTRACT 

Peripheral nerve injuries are frequently seen during routine procedures, surgical operations or after traumas in dentistry. Knowledge about the structure of the nerve tissue and nerve damage mechanisms is important for accurate diagnosis and treatment. Management of nerve injury is basically divided in two as medical and surgical treatment. It has a great importance to be aware of surgical treatment options and their possible results for correct timing and treatment in patients who do not respond to medical therapy. The purpose of this review is to to have information about peripheral nerve injuries and recent treatment approaches in clinical dental practice combining the book information and current literature.

Key words: dentistry; peripheral nerve injury; medical treatment; surgical treatment

Year 2016, Volume: 26 Issue: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Nilay Er This is me

Gonca D. Çapar This is me

Gülfeşan Çanakçı This is me

Alper Alkan This is me

Publication Date October 25, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 26 Issue: 1

Cite

APA Er, N., Çapar, G. D., Çanakçı, G., Alkan, A. (2016). DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 26(1).
AMA Er N, Çapar GD, Çanakçı G, Alkan A. DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ. Ata Diş Hek Fak Derg. August 2016;26(1).
Chicago Er, Nilay, Gonca D. Çapar, Gülfeşan Çanakçı, and Alper Alkan. “DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26, no. 1 (August 2016).
EndNote Er N, Çapar GD, Çanakçı G, Alkan A (August 1, 2016) DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26 1
IEEE N. Er, G. D. Çapar, G. Çanakçı, and A. Alkan, “DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ”, Ata Diş Hek Fak Derg, vol. 26, no. 1, 2016.
ISNAD Er, Nilay et al. “DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26/1 (August 2016).
JAMA Er N, Çapar GD, Çanakçı G, Alkan A. DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26.
MLA Er, Nilay et al. “DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 1, 2016.
Vancouver Er N, Çapar GD, Çanakçı G, Alkan A. DİŞ HEKİMLİĞİNDE PERİFERİK SİNİR YARALANMALARI VE TEDAVİSİ. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26(1).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.