BibTex RIS Cite

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON

Year 2016, Volume: 26 Issue: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Abstract

Protetik diş tedavisi sırasında diş hekimleri, teknisyenler ve hastalar çok sayıda mikroorganizmaya maruz kalırlar. Protetik diş tedavisi uygulamalarında klinik ve diş protez laboratuvarında çok sayıda malzeme ve cihaz kullanılması çapraz enfeksiyon riskini artırmaktadır. Protetik diş tedavisi alanında çalışan hekim, personel ve hastaları enfeksiyon geçişinden korumak amacıyla çeşitli önlemlerin alınması gereklidir.

Bu derlemede klinikte ve laboratuarda enfeksiyondan korunma yöntemleri ile ölçülerin, protezlerin ve alçı modellerin dezenfeksiyon ve sterilizasyon prosedürleri anlatılmaktadır.

Anahtar kelimeler: çapraz enfeksiyon, ölçü dezenfeksiyonu, protez dezenfeksiyonu 

DISINFECTION AND STERILIZATION IN PROSTHODONTICS 

ABSTRACT 

Dentists, patients and dental technicians are at high risk of wide variety of microorganisms during prosthodontic procedures. Because of using a lot of materials and equipments in clinics and dental laboratory, prosthodontic treatments may lead to cross infection. It is important to provide effective infection control procedures to prevent dental staff and patients.

 

In this review, infection control procedures in dental clinics and laboratories, disinfection and sterilization of impressions, dentures and stone casts are described.

 

Keywords: cross infection, disinfection of impression, disinfection of dentures

 

Year 2016, Volume: 26 Issue: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Ayşe Vayısoğlu Özcan

Levent Nalbant This is me

Dilek Nalbant This is me

Publication Date October 25, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 26 Issue: 1

Cite

APA Vayısoğlu Özcan, A., Nalbant, L., & Nalbant, D. (2016). PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 26(1).
AMA Vayısoğlu Özcan A, Nalbant L, Nalbant D. PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON. Ata Diş Hek Fak Derg. August 2016;26(1).
Chicago Vayısoğlu Özcan, Ayşe, Levent Nalbant, and Dilek Nalbant. “PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26, no. 1 (August 2016).
EndNote Vayısoğlu Özcan A, Nalbant L, Nalbant D (August 1, 2016) PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26 1
IEEE A. Vayısoğlu Özcan, L. Nalbant, and D. Nalbant, “PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON”, Ata Diş Hek Fak Derg, vol. 26, no. 1, 2016.
ISNAD Vayısoğlu Özcan, Ayşe et al. “PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26/1 (August 2016).
JAMA Vayısoğlu Özcan A, Nalbant L, Nalbant D. PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26.
MLA Vayısoğlu Özcan, Ayşe et al. “PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 1, 2016.
Vancouver Vayısoğlu Özcan A, Nalbant L, Nalbant D. PROTETİK DİŞ TEDAVİSİNDE DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26(1).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.