BibTex RIS Cite

KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU

Year 2016, Volume: 26 Issue: 4, 0 - 0, 08.11.2016

Abstract

POsteoma, temporal kemik, sinüs veya çene kemikleri gibi kraniofasiyal bölgede gelişebilen, iyi huylu, yavaş büyüyen, osteojenik bir tümördür. Lokalizasyonuna göre periferal, santral ve ekstraskeletal tip olarak sınıflandırılabilir. Mandibulada periferal osteoma nadiren görülmektedir. Bu çalışmada mandibulada görülen bir periferal osteoma vakası sunulmaktadır.

60 yaşında kadın hasta rutin diş hekimi muayenesi için kliniğimize başvurdu. Ekstraoral muayenede yüzde asimetriye sebep olan şişlik farkedildi. Panoramik radyografide ramustan kondil boynu bölgesine uzanan ve hafif ekspansiyon yapan kemik dansitesinde kitle görüldü. Lezyon, konik ışınlı bilgisayarlı tomografiyle de (KIBT) değerlendirildi.

Bu çalışmada çenelerde nadir görülen bir periferal osteoma vakası panoramik radyografi ve KIBT görüntülemesi ile birlikte sunuldu.

Anahtar kelimeler: osteoma, konik ışınlı bilgisayarlı tomografi, kondi 

PERİPHERAL OSTEOMA OF CONDYLE AND RAMUS: CASE REPORT

ABSTRACT

 

Osteoma is a benign, slow-growing osteogenic tumor that sometimes arises from the craniofacial region, such as the sinus, temporal or jaw bones. Osteoma can be divided into three types: compact, cancellous and combination of compact and cancellous bone and it can be classified as peripheral, central or extraskeletal type according to localization. Peripheral osteoma of the mandible is comparatively uncommon. We report here a peripheral osteoma that is seen in mandible.

60-year-old female patient was admitted for a routine dental examination. Extraoral swelling was noticed causing asymmetry in face. Panoramic radiographs showed an expansive and bone density mass in the region extending from the ramus to condylar neck. Cone beam computed tomography analysis was also performed for lesion.

In this study, a rare case of peripheral osteoma of the jaw was presented with panoramic radiography and cone beam computed tomography.

Key words: osteoma, cone beam computed tomography, condyle


Year 2016, Volume: 26 Issue: 4, 0 - 0, 08.11.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Gediz Gedük

Ayşe Zeynep Zengin This is me

Pınar Sümer This is me

Publication Date November 8, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 26 Issue: 4

Cite

APA Gedük, G., Zengin, A. Z., & Sümer, P. (2016). KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 26(4).
AMA Gedük G, Zengin AZ, Sümer P. KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU. Ata Diş Hek Fak Derg. November 2016;26(4).
Chicago Gedük, Gediz, Ayşe Zeynep Zengin, and Pınar Sümer. “KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26, no. 4 (November 2016).
EndNote Gedük G, Zengin AZ, Sümer P (November 1, 2016) KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26 4
IEEE G. Gedük, A. Z. Zengin, and P. Sümer, “KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU”, Ata Diş Hek Fak Derg, vol. 26, no. 4, 2016.
ISNAD Gedük, Gediz et al. “KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26/4 (November 2016).
JAMA Gedük G, Zengin AZ, Sümer P. KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26.
MLA Gedük, Gediz et al. “KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 4, 2016.
Vancouver Gedük G, Zengin AZ, Sümer P. KONDİL VE RAMUSTA PERİFERAL OSTEOMA: VAKA SUNUMU. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26(4).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.