BibTex RIS Cite

SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

Year 2016, Volume: 26 Issue: 4, 0 - 0, 08.11.2016

Abstract

Aktif ortodontik tedavi ile hedeflenen amaçlara ulaşıldıktan sonra mevcut durumun korunması, önceki maloklüzyonun, diş hareketlerinin nüksetmesini önlemek için alınan önlemleri içeren ortodontik aşamaya ‘retansiyon fazı ’ denmektedir. Retansiyonun sağlanması için sabit retainer kullanımı sıklıkla tercih edilen bir uygulama olup, literatürde bu amaç için kullanılan farklı boyutlarda, farklı materyallerde sabit retainer telleri ve farklı uygulama teknikleri mevcuttur. Bu derlemenin amacı; geçmişten günümüze sabit retainer yapımında kullanılan  retainer telleri, sabit retainerların uygulama yöntemleri ile ilgili literatür çalışmalarını değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler: Lingual retainer, sabit retainer, retainer telleri 

WIRES THAT USED IN THE CONSTRUCTION OF FIXED LINGUAL RETAINERS AND APPLICATION METHODS

ABSTRACT

 Retention phase is protection of the current situation and prevention a recurrence of orthodontic tooth movement and previous maloclusion  after active orthodontic treatment has been reached the intended objectives. Fixed retainers are often preferable for retantion in orthodontics. In the literature, wires in different sizes and materials are used in the construction of fixed retainers and different application techniques are available. The aim of the present review; evaluate the literature studies about wires that used in the construction of fixed retainers and application methods of fixed retainers until this time.

Keywords: Lingual Retainer, fixed retainers, retainer wires

Year 2016, Volume: 26 Issue: 4, 0 - 0, 08.11.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Ayşe Ezgi Biçer This is me

Hakan El This is me

Publication Date November 8, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 26 Issue: 4

Cite

APA Biçer, A. E., & El, H. (2016). SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 26(4).
AMA Biçer AE, El H. SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ. Ata Diş Hek Fak Derg. November 2016;26(4).
Chicago Biçer, Ayşe Ezgi, and Hakan El. “SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26, no. 4 (November 2016).
EndNote Biçer AE, El H (November 1, 2016) SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26 4
IEEE A. E. Biçer and H. El, “SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ”, Ata Diş Hek Fak Derg, vol. 26, no. 4, 2016.
ISNAD Biçer, Ayşe Ezgi - El, Hakan. “SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26/4 (November 2016).
JAMA Biçer AE, El H. SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26.
MLA Biçer, Ayşe Ezgi and Hakan El. “SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 4, 2016.
Vancouver Biçer AE, El H. SABİT LİNGUAL RETAİNER YAPIMINDA KULLANILAN MATERYALLER VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26(4).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.