BibTex RIS Cite

AHMET DURSUN NATIKİ VE DİVANI ÜZERİNE

Year 2002, Volume: 9 Issue: 20, - , 23.02.2010

Abstract

Divan Edebiyatının son temsilcilerinden sayılan Natıki, unutulmuş şairlerimizden biridir. Üzerinde geniş bir araştırma yapılmamış, yapılanlar ise eksik ve yetersiz kalmıştır. Ardahan'da dogup Erzurum'da yetişen ve on bir yıl Erzurum müftülügü görevinde bulunan Ndtıki bölgemiz açısından önemli bir şahsiyettir.
Şairliginin yanında ilmi yönüyle de dikkati üzerine çeken bu önemli şair-ilim adamımızı bilim alanına tanılarak onun hakkındaki eksik bilgileri tamamlamaya ve divanını tanıtmaya çalıştık.

 

ABSTRACT
Natık1 considered one of the latest representatives of literary school of the old Turkish lyric poets is neglected poet in many aspects. lt hasn't made broud researches about him and researches which have made up to noware imperfect and inadequate.Natıki, who was bom in Ardahan, trained in Erzurum and charged with the office of the Mufti for eleven years in Erzurum is very important caracter as to our district.
Attracting attention not only being poets but also being scholar, Natıki is attempted in this research to let be known to scientific world, to complete deficient knowledge about him and to introduce the collection ofthe poems belonging to him.

Year 2002, Volume: 9 Issue: 20, - , 23.02.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr; en
Journal Section Makaleler
Authors

Abdulkadir Erkal This is me

Publication Date February 23, 2010
Published in Issue Year 2002 Volume: 9 Issue: 20

Cite

APA Erkal, A. (2010). AHMET DURSUN NATIKİ VE DİVANI ÜZERİNE. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, 9(20).