BibTex RIS Cite

RUSYA FEDERASYONU'NDA YAŞAYAN AZERİ TÜRKLERİ: AZERROS TEŞKİLATI VE ŞEHRİYÂR MECLİSİ

Year 2002, Volume: 9 Issue: 20, - , 23.02.2010

Abstract

Makalede Rusya Federasyonu'nda yaşayan Azerbaycan Türkleri'nin sosyal-ekonomik ve sosyal·kültürel durumları, aynı zamanda onların çeşitli problemlerini ifade eden 'Azerros' teşkilatı, onun önemli yan kuruluşu olan 'Şehriyar Meclisi'nin faaliyeti ele alınmaktadır. Aynı zamanda bu teşkilatlarla işbirligi yapan bir çok Azeri ünlU işadamlarının, bilim ve sanat adamlarının Rusya Federasyonunda, Azeri halkının dili, dini, manevi kültürü, gelenek ve göreneklerini teblig etmek, geliştirmek yolunda gösterdikleri çabalar ve katkılar göz önüne getiriyor.
Şehriyar Meclisi'nin aktif iştirakçıları olan bir çok şairin şiirleri Türk okuyucularına sunulmaktadır.

 

ABSTRACT
This article is about socio-economical and socio-cultural situation of Azerbaijan Turks living in Russian Federation with o focus ofinterest in the activities of 'Şehriyar Meclisi', an important part of 'Azerrios İnstitution', which is a foundation for the solution of their problems. The contribution of the businessmen, scientists and men of art working with this institution for the improvement of the language, religion, spiritual culture, fashion and tradition ofthe citizens ofRussian Federation is also taken into consideration.
Besides, poems of numerous poets who are active participants of 'Şehriyar Meclisi' are presented.

Year 2002, Volume: 9 Issue: 20, - , 23.02.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr; en
Journal Section Makaleler
Authors

Babek Kurbanov This is me

Publication Date February 23, 2010
Published in Issue Year 2002 Volume: 9 Issue: 20

Cite

APA Kurbanov, B. (2010). RUSYA FEDERASYONU’NDA YAŞAYAN AZERİ TÜRKLERİ: AZERROS TEŞKİLATI VE ŞEHRİYÂR MECLİSİ. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, 9(20).