BibTex RIS Cite

AFGAN AYDINI VE YAZARI MAHMUT TARZİ VE OSMANLI-TÜRKİYE

Year 2002, Volume: 9 Issue: 20, - , 23.02.2010

Abstract

"Mgan Aydını ve Yazarı Mahmut Tarzi ve Türkiye" başlıklı bu yazı esas itibarıyla Mganistan'ın kültür ve edebiyat tarihinde önemli bir yeri olan Mahmut Tarzi'nin hayatı, eserleri, faaliyetleri ve Türkiye ve Türk kültürü ile ilişkisi hakkında ayrıntılı bilgiler içermektedir.
Mahmut Tarzi, Afganistan'ın değerli siyaset adamlarından Gulam Muhammathan'ın oğludur. XX. yüzyılın ilk çeyreğinde Mganistan edebiyatında milli edebiyatın kurucusu ve ideolojik lideri Mahmut Tarzi'nin dünyaya bakışının şekillenmesinde Türkiye'deki kültürelortam önemli roloynar. Afganistan'da devletin en üst mevkilerinde görev alan Tarzi, 1929 yılında Afganistan'da hUlmmetin isyancılar tarafından ele geçirilmesi üzerine yine Türkiye'ye dönmek zorunda kalır ve 22 Kasım i 933'te vefat eder.

 

ABSTRACT
This article entitled "Mahmut TarZİ who is Writer and intellectual in Afghanistan and Turkey-Ottoman" mainly contains Mahmut Tarzi's life, his works, his activities and his relationOship with Turkish culture. .
He is the son of Gulam Muhammethan well known politician in Afghanistan in the fırst quarter of20th century. Turkish cultural environment played a signifıciant role in the groving up
his as being founder the nasyonel literature in Mghanistan and ideological leader. Mahmut Tarzi died in ı 933.

Year 2002, Volume: 9 Issue: 20, - , 23.02.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr; en
Journal Section Makaleler
Authors

Rahmanhoca İmamhocayev This is me

Osman Mert This is me

Publication Date February 23, 2010
Published in Issue Year 2002 Volume: 9 Issue: 20

Cite

APA İmamhocayev, R., & Mert, O. (2010). AFGAN AYDINI VE YAZARI MAHMUT TARZİ VE OSMANLI-TÜRKİYE. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, 9(20).