BibTex RIS Cite

KUTADGU BİLİG'DE SOSYOPEDAGOJİK VE SİYASAL SÖYLEM ADLI ESER MÜNASEBETİYLE

Year 2004, Volume: 11 Issue: 24, - , 25.02.2010

Abstract

ÖZET

Bir milletin kendi kültür degerlerini ortaya çıkarması ve onu genç nesiine tanıtabilmesi, gelecege güvenle bakabilmesinin en önemli şartıdır. Dr. Hüseyin Akyüz'ün "Kutadgu Bilig'de Sosyo-Pedagojik ve Siyasal Söylem" adlı eseri bu münasebetle önemli bir çalışmadır. Ona göre Yusuf Has Hacib analitik bir düşünür ve tam bir insan mühendisidir. Kutadgu Bilig ise bir Türk Şehnamesi ve bir Türk Magna Carta'sıdır. Türk Gençligi bu eseri tanımalıdır.

 

ABSTRACT
Bringing oul a nation's own cultural valves and inlroducing them the younger generalions inlo the fulure with contidence.
For thal reason Dr.Hüseyin Akyüz's work antitled "Kuladgu Bilig'de Sosyo-Pedagojik ve Siyasal Söylem" is a very important study.
Accarding to (DLHüseyin Akyüz), Yusuf Has Hacib İs an onolytic thinker and a complete Human engineeL Kutadgu Bilig is a Turkish masterpiece and a Türkish "Magna Carta" too Turkish Youth must reconije this work.

Year 2004, Volume: 11 Issue: 24, - , 25.02.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr; en
Journal Section Makaleler
Authors

Selami Sönmez This is me

Publication Date February 25, 2010
Published in Issue Year 2004 Volume: 11 Issue: 24

Cite

APA Sönmez, S. (2010). KUTADGU BİLİG’DE SOSYOPEDAGOJİK VE SİYASAL SÖYLEM ADLI ESER MÜNASEBETİYLE. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, 11(24).