Bu araştırma, Kafkas Üniversitesi’nin farklı birimlerindeki öğrencilerin içme sütü ve süt ürünlerini tüketim alışkanlıklarını
belirlemek amacıyla yapılmıştır. Üniversite öğrencilerinin içme süt tüketimi oranı %33, hiç süt tüketmeyenlerin oranı ise %67’dir.
Öğrencilerin %76’sının süt yerine süt ürünlerini tercih ettikleri belirlenmiştir. Ayrıca öğrencilerin, %46,9’unun peynir, %32’sinin
yoğurt, %15,6’sının tereyağı, %1,5’inin süt tozu, %2’sinin meyveli süt ve meyveli yoğurt tükettiği tespit edilmiştir. Araştırma
bulgularına göre öğrencilerin büyük çoğunluğunda düzenli olarak süt tüketim alışkanlığının olmadığı, süt ürünlerinden ise peynir ve
yoğurt tüketiminin öncelik teşkil ettiği ve öğrencilerin içme sütü konusunda çok sınırlı düzeyde bilgiye sahip oldukları belirlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Araştırma Makaleleri |
Authors | |
Publication Date | October 12, 2010 |
Published in Issue | Year 2010 Volume: 5 Issue: 2 |