BibTex RIS Cite

Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri

Year 2015, Volume: 10 Issue: 3, 0 - , 20.12.2015
https://doi.org/10.17094/avbd.40262

Abstract

Bu çalışmada yarpuzun (Mentha Pulegıum L) etlik piliçlerde doku yağ asidi kompozisyonu ve raf ömrüne etkisi araştırılmıştır. Araştırmada bir günlük yaşta toplam 150 adet Ross 308 civciv kullanılmış, civcivler üç gruba ayrılmış (her grup beş tekrarlı) her alt grupta on adet hayvan olacak şekilde rastgele dağıtılmıştır. Kontrol grubu bazal yemle beslenmiştir. Diğer gruplar ise sırasıyla bazal yeme %0.25 ve %0.50 yarpuz ilave edilerek beslenmiştir. Deneme sonunda kesilen hayvanların göğüs ve but kaslarının yağ asit kompozisyonu ve TBARS değerlerine bakılmıştır. Yarpuzun en yüksek seviyesinin (%0.50) verildiği grupta, göğüs etlerine ait TBARS değerlerinin tüm günlerde en düşük olduğu bulunmuştur. But etlerinde ise %0.25 yarpuz en yüksek antioksidan etkiye sahip olmuştur. Diyete yarpuz ilavesinin but etlerinde laurik asit, linoleik asit, dokosaheksaenoik asit (DHA) ve n-6 seviyesini, göğüs etlerinde ise laurik, ekosapentaenoik asit (EPA) ve DHA’yı artırdığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak, diyete yarpuz ilavesi etin raf ömrünü olumlu yönde etkilemiş ve EPA ve DHA’yı artırmıştır

Year 2015, Volume: 10 Issue: 3, 0 - , 20.12.2015
https://doi.org/10.17094/avbd.40262

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Araştırma Makaleleri
Authors

M. Kuddusi Erhan This is me

Ş.canan Bölükbaşı Aktaş

Hilal Ürüşan This is me

Publication Date December 20, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 10 Issue: 3

Cite

APA Erhan, M. K., Bölükbaşı Aktaş, Ş., & Ürüşan, H. (2015). Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 10(3). https://doi.org/10.17094/avbd.40262
AMA Erhan MK, Bölükbaşı Aktaş Ş, Ürüşan H. Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. December 2015;10(3). doi:10.17094/avbd.40262
Chicago Erhan, M. Kuddusi, Ş.canan Bölükbaşı Aktaş, and Hilal Ürüşan. “Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Raf Ömrüne Etkileri”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 10, no. 3 (December 2015). https://doi.org/10.17094/avbd.40262.
EndNote Erhan MK, Bölükbaşı Aktaş Ş, Ürüşan H (December 1, 2015) Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 10 3
IEEE M. K. Erhan, Ş. Bölükbaşı Aktaş, and H. Ürüşan, “Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri”, Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, vol. 10, no. 3, 2015, doi: 10.17094/avbd.40262.
ISNAD Erhan, M. Kuddusi et al. “Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Raf Ömrüne Etkileri”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 10/3 (December 2015). https://doi.org/10.17094/avbd.40262.
JAMA Erhan MK, Bölükbaşı Aktaş Ş, Ürüşan H. Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. 2015;10. doi:10.17094/avbd.40262.
MLA Erhan, M. Kuddusi et al. “Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Raf Ömrüne Etkileri”. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, vol. 10, no. 3, 2015, doi:10.17094/avbd.40262.
Vancouver Erhan MK, Bölükbaşı Aktaş Ş, Ürüşan H. Etlik Piliç Yemlerine İlave Edilen Yarpuz’un (Mentha Pulegıum L) Doku Yağ Asidi Kompozisyonu ve Raf Ömrüne Etkileri. Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi. 2015;10(3).