Bu çalışmada, Doğu Anadolu Bölgesi ekolojik koşullarında çiçeklenme başlangıcında hasat edilen adi fiğ (Vicia sativa L.)
ve macar fiği (Vicia pannonica Crantz.); bakla oluşum başlangıcında elde edilen adi fiğ ve tüylü fiğ (Vicia villosa Roth); alt
baklaların olduğu dönemde biçilen adi fiğ, tüylü fiğ ve macar fiğinin naylon torba tekniği ile rumende kuru madde (KM), organik
madde (OM), ham protein (HP) ve nötral detergent fiber (NDF) parçalanabilirlik düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu
amaçla fiğ örnekleri 24, 48 ve 72 saat sürelerle rumende inkübasyona tabi tutulmuşlardır. Bu fiğ gruplarının 24, 48 ve 72 saatlik
inkübasyon sürelerince KM, OM ve HP parçalanabilirlik değerleri bakımından çok önemli (P
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | ARAŞTIRMALAR |
Authors | |
Publication Date | January 10, 2011 |
Published in Issue | Year 2006 Volume: 37 Issue: 2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/