Tavuk gübrelerinden karnivor balıklar için canlı yem elde etmeyi hedefleyen bu çalışma, Atatürk Üniversitesi Ziraat
Fakültesi İşletme Müdürlüğüne ait 4x3 m lik bir odada 25 ºC lik sabit sıcaklıkta,1–30 Şubat tarihleri arasında sürdürülmüştür.
Deneme salt gübre ve %10 Tavuk yemi ile karıştırılmış gübreler sac tavalar ve naylon sergilere konularak 2 tekerrürlü olmak üzere
tam şansa bağlı plana göre kurulmuştur. İlk hasat 20. günde kg gübre başına ortalama 10 gr kutçuk olarak tespit edilmiştir.
Müteakip 10 gün içerisinde ise her gün hasat alınmış ve ortalama olarak kg gübre başına 1 gr olarak tespit edilmiştir. Tüm faktörler
arsında istatistiksi fark çok önemli çıkmıştır. En iyi sonucu yem katılan naylon grup vermiştir.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | ARAŞTIRMALAR |
Authors | |
Publication Date | January 10, 2011 |
Published in Issue | Year 2006 Volume: 37 Issue: 2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/