Organik hayvansal üretimle, hayvan ve halk sağlığının korunması, çevre kirliliğinin önlenmesine
katkı sağlanması, hayvanların yaşam standartlarının yükseltilmesi ve iyi kaliteli besin üretimi
amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, organik besinlerin konvansiyonel yöntemle üretilenlere nazaran,
duyusal açıdan veya besin kalitesi yönünden daha üstün olduğu tam olarak ifade edilememektedir.
Ayrıca, organik besinlerin mikrobiyolojik ve mikotoksinler yönünden, daha güvenilir olduğu da
belirtilememektedir. Ancak, organik besinlerin, konvansiyonel üretilenlere nazaran, bazı kimyasal
maddeleri (örn., pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları) daha az içerdiği net bir şekilde açıklanabilir.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | January 10, 2011 |
Published in Issue | Year 2006 Volume: 37 Issue: 1 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/